23948sdkhjf

D.A.F.: Forsikringsselskaberne får mindre rabat

Nye tal fra D.A.F. viser, at deres medlemmer har lavet bedre aftaler forsikringsselskaberne end tidligere.
Alle vil gerne have rabat, men alligevel er det lykkedes medlemmer af Danmarks Automobilforhandler Forening at give mindre rabat til forsikringsselskaberne end tidligere. D.A.F. har netop gennemført en undersøgelse blandt 33 procent af deres medlemmer, og den viser, at den gennemsnitlige rabat siden januar 2012 er faldet fra 7,7 procent til i dag at være 6,9 procent.

Det ses også tydeligt på antallet af værksteder, der overhovedet giver en rabat til forsikringsselskaberne. Her er tallet faldet fra 83 til 66 procent siden januar sidste år.

Flere fordelsværksteder

Mens der er sket et fald i rabatten, er der sket en stigning i antallet af såkaldte fordelsværksteder hos foreningen. Nu er over halvdelen af medlemmerne fordelsværksteder, men der kun var tale om lidt over en tredjedel for halvandet år siden.

En aftale om at blive fordelsværksted kan både komme værkstederne og forsikringsselskaberne til gode, vurderer D.A.F. Værkstederne sikres omsætning, mens forsikringsselskaberne får en fast leverandør og et systematisk samarbejde.

D.A.F mener, at en sandsynlig årsag til de lavere rabatter er grundet de aftaler, som værkstederne indgår med forsikringsselskaberne, når de bliver fordelsværksteder. Her stiller forsikringsselskaberne nemlig en garanti om meromsætning, og hvis et aftalt beløb opnås, udløser det nogle procent ekstra i rabat til forsikringsselskaberne. Det gør sig gældende på halvdelen af fordelsværkstederne i dag, lyder det fra D.A.F. Det er dog ikke altid, garantien om meromsætning bliver opfyldt.

Presset til rabat

Undersøgelsen viser, at der i gennemsnit gives 7,4 procent i rabat på fordelsværkstederne, mens dem uden aftaler med forsikringsselskaberne kun tilbyder 5,6 procent.

Her mener D.A.F., at sammenhængen mellem status som fordelsværksted og højere rabat er bekymrende og kan indikere, at værkstederne presses til at give mere rabat for at blive fordelsværksted. Hvis den lovede meromsætning så udebliver, kan aftalerne om status som fordelsværksted i nogle tilfælde stille værksteder dårligere på grund af den større procentrabat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062