23948sdkhjf

D.A.F. dybt skuffet over uændret skrotgrænse

Regeringen vælger usikker skattelettelse frem for sikker jobvækst, beklager Jens Brendstrup.
- Vi konstaterer med betydelig skuffelse, at en ændring af totalskadegrænsen (skrotgrænsen) ikke er en del af regeringens udspil, erklærer D.A.F.'s adm. direktør Jens Brendstrup.

Varslet kom allerede sent mandag i form af et svar til Mads Rørvig (V) fra skatteminister Holger K. Nielsen (SF), som fastholder den eksisterende reparationsgrænse.

"Det undrer os, da en højere grænse for, hvornår en beskadiget bil skal erklæres totalskadet, er en nem, effektiv og billig måde at genskabe de arbejdspladser, som er gået tabt på landets autoværksteder siden reglerne blev ændret i 2010," skriver Jens Brendstrup i en pressekommentar.

Han kritiserer regeringen for at foretrække en usikker metode i form af en beskeden lempelse af selskabsskatten.

Regeringens lancering i januar af en jobskabelsespakke er nedtonet til en diffus konkurrenceevnepakke, konstaterer han.

Samtidig er fokus flyttet fra konkrete og nærliggende forslag, der hurtigt og effektivt ville kunne skabe varige job af den slags, som ikke kan flyttes til udlandet i løbet af en uge, beklager Jens Brendstrup.

"Nu begynder de politiske forhandlinger om regeringens udspil. D.A.F. vil fortsætte sine bestræbelser på at overbevise politikerne om, at en ændring af totalskadegrænsen er en nødvendig og effektiv metode til at genskabe job i autobranchen," forsikrer Jens Brendstrup.

Grundlaget er den dokumentation, som den samlede autobranchen har fremlagt for regering og Folketinget om, at lovændringen per 1. januar 2011 har ført til et stort tab af job på autoværksteder: - En tilbagerulning af totalskadegrænsen vil genskabe flere hundrede job. Regeringen forpasser en chance for effektiv jobskabelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078