23948sdkhjf

Årets Bilimportør 2013 er Renault

D.A.F. håber på en positiv afsmittende virkning på landets øvrige bilimportører.
Mens nogle bilforhandlere og bilimportører stadig lever en slags hund og kat-forhold, er der anderledes positivt samarbejde andre steder. Således kunne Renault Danmark i år opleve igen at blive kåret som Årets Bilimportør 2013 af D.A.F., der har gennemført sin importørundersøgelse blandt nybilforhandlere i Danmark. Suzuki gentager sin andenplads, mens Kia på tredjepladsen er sprunget gevaldigt op fra en 9. plads ved sidste kåring i 2011.

Knap 170 besvarelser, fordelt på 150 forhandlere, er landet hos D.A.F., med en række spørgsmål med fokus på forholdet mellem forhandlere og deres importører.

Ved kåringen, under DAF/FAI årsmødet på Hindsgavl Slot i Middelfart, kunne Renault-direktør Henrik Bang sige, at han er superglad, stolt og taknemmelig.

- Vores forhold med forhandlerne er som et ligeværdigt ægteskab, hvor vi er åbne og ærlige overfor hinanden, fordi vi kan lide hinanden. Vi lyver og skændes ikke, for vi skal vågne op sammen næste morgen og kæmpe mod fælles mål. Forhandlerne er glade for bilerne og de gode priser, der giver høje salgstal, sagde Henrik Bang.

Stigende utilfredshed

D.A.F.-formand Knud Nielsen sagde ved overrækkelsen, at det aldrig har været vigtigere med gode relationer mellem importør og forhandler.

- De personlige relationer og importørens ledelsesstil betyder alt. Det dokumenterer undersøgelsen. Der er ganske enkelt en klar sammenhæng mellem graden af samarbejde og graden af succes. Derfor er det heller ikke uventet, at titlen for anden gang i træk går til Renault. I undersøgelsen scorer Renault topkarakter, når det gælder samarbejde og kommunikation. Og sammen med det meget store udvalg af modeller og attraktive priser ligger Renault næsten 30 procent bedre end gennemsnittet af importører, sagde Knud Nielsen ved overrækkelsen

Resultatet af undersøgelsen har en effekt på samarbejdet mellem forhandler og importør, melder DAF. Undersøgelsen nyder opmærksomhed fra importørerne, og tidligere års undersøgelser har ført til direkte forbedringer hos visse importører.

- Hvis de importører, som klarer sig dårligst i undersøgelsen, i højere grad ville lade sig inspirere af de bedste importører, så ville det gavne begge involverede parter, sagde Knud Nielsen.

At der altid er plads til forbedringer mellem forhandlerne og importørerne understreges af, at andelen af forhandlere, som har overvejet at frasige sig forhandlingen af nye biler, som følge af forholdet til importøren, ligger på 23,5 procent. Det er en stigning på seks procentpoint i forhold til 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094