Ingen konservativ slinger
Reparationsgrænsen skal føres tilbage til 75 procent, kræver konservativ finansordfører.
- Reparationsgrænsen skal rulles tilbage med de 10 procent ved først givne lejlighed, når vi kan finde et flertal. Derfor er det naturligt, at vi bringer den i spil under forhandlingerne om vækstplanen, når vi kommer til den konkrete udmøntning, siger Mike Legarth.
Han var med til at stemme for stramningen i december 2010 i forbindelse med finanslovsaftalen. Holdningsændringen skyldes, at den økonomiske krise trækker i langdrag.
Desuden er bilmarkedet ændret over mod typisk små, billigere biler, så beløbene er blevet mindre i forhold til afgiftsprocenterne.
- Vi vil gerne skaffe arbejdspladser og drive en udvikling i gang skabe opsving og optimisme og hjælpe især små og mellemstore virksomheder. Derfor er det en god idé at gå tilbage til det gamle, siger han.
Krisen varer længere
- I 2010 handlede det om at lade være med at støtte noget med statsmidler, som principielt var selvkørende. Statskassen manglede penge, og vi troede, at vi var på vej ud af krisen. Forudsætningerne har ændret sig, og derfor skal vi tilpasse den økonomiske politik, fortsætter den konservative finansordfører.
Det koster noget at hæve reparationsgrænsen, men det er en vigtig prioritering, når man skal sikre job og virksomheder, pointerer han.
- Små værksteder er konservativt kerneland. Dem vil vi gerne give en hånd. Jeg har skrevet under to gange, hvor Venstre har skrevet under en gang, at det er den billigste måde at lave jobinitiativer på. Jeg er glad for, at Venstre er blevet enig med mig, slutter Mike Legarth.