Vækstforhandlinger gavner skrotsagen
De langtrukne forhandlinger om Vækstplanen giver optimisme om en ændret skrotgrænse, mener D.A.F.s direktør.
Derimod er der intet at bygge på i to svar fra skatteminister Holger K. Nielsen (SF) til Hans Chr. Schmidt (V) om jobtabet som følge af stramningen per 1. januar 2011.
- Der er ingen lyspunkter i skatteministerens svar. Han svarer ikke på de stillede spørgsmål. Der er ikke en politisk realitetsvurdering af en højere reparationsgrænse i forhold til andre jobinitiativer, siger Jens Brendstrup.
- Det optimistiske er det fokus, der tilsyneladende er fra Venstres side på problematikken. Det gør sammen med andre meldinger, at vi fornemmer, at det tegner fint i vækstplanforhandlingerne, siger Jens Brendstrup.
Fordel
- D.A.F.s politiske indsats fortsætter ufortrødent på Christiansborg og ministerierne, indtil der indgås forlig. Det er en fordel, at forhandlingerne er trukket ud, så der ikke er besluttet noget i en sen nattetime på et ufuldstændigt grundlag.
- Det er væsentlig billigere at skabe job på denne måde end nogle af de andre initiativer, som regeringen fokuserer på, slutter Jens Brendstrup.
Vil smitte af på branchen
En højere reparationsgrænse indgår ikke i regeringens plan. Holger K. Nielsen understreger i sine svar, at forhandlingerne tager udgangspunkt i regeringens udspil "Vækstplan DK".
"Initiativerne vil styrke væksten og beskæftigelsen bredt og også smitte af på de brancher, der ikke direkte er omfattet af initiativerne. Det gælder også automobilbranchen," svarer Holger K. Nielsen.
Spørgsmålet lød: "Hvorfor mener ministeren, at det er en god ide, at over 1000 mekanikere, pladesmede, autolakerere og medarbejdere fra andre autofag er på dagpenge i stedet for at reparere biler, der er mere end 65 procent beskadiget?"