23948sdkhjf

Stenhøj satser på dansk produktion

Mens mange får produceret i udlandet, går Stenhøj den anden vej og satser på en større hjemlig produktion.
De sidste mange år har tendensen været, at mange har flyttet produktionen til enten Østeuropa eller helt til Kina. Nogle har gode erfaringer, mens andre har måttet indkassere økonomiske øretæver og konstatere, at afstanden til producentlandet var alt for stor. Hos Stenhøj, i den østjyske by Barrit, produceres en anseelig mængde lokalt, og denne andel skal yderlige øges. De øvrige produkter i Stenhøj-koncernen produceres i den nordvestlige del af Tyskland samt i München. Gennem de senere år er der investeret i nyt produktionsudstyr. Blandt andet et af de mest moderne pulverlakeringsanlæg i Europa, laserskærere og et antal nye robotsvejsere. Disse investeringer følges nu op af yderlige investeringer på et sted mellem seks og syv millioner kroner, som skal gøre Stenhøj endnu mere konkurrencedygtig på det globale marked.

Hjemlig produktion styrker

- Vi er faktisk allerede gået i gang, og i løbet af de kommende måneder, vil vi løbende tage nyindkøbt maskineri og produktionsudstyr i brug. Rent faktisk vil vi selv til at producere langt mere, end vi gør i forvejen. Antallet af underleverandører vil blive skåret ned, og i stedet vil vi selv producere delene her i huset. Det giver os større fleksibilitet, og vil styrke os på flere forskellige fronter. Skal der ske ændringer, er der ikke lang vej fra tegnebrættet til produktionen. Kvalitetsstyringen kommer til at foregå her, og dermed bliver den side af sagen også nemmere at håndtere. Ventetider og restordrer kommer vi ikke til at mærke til. Endelig blive vi langt mere fleksible, da vi vil kunne omlægge produktionen her og nu i kraft af, at beslutningsvejen bliver forkortet væsentligt, siger koncerndirektør Søren Madsen.

Fabrik med eget savværk

Emballeringen af det man producerer, er i høj grad også lokal. En lift, der skal sendes, kræver en helt speciel emballering. De mange små og store enkeltdele skal komme frem på én gang, der må ikke mangle noget, og ikke mindst skal liften komme frem til kunden i ubeskadiget stand. Træ er det oplagte valg til emballering af lifte, og det er da grunden til, at man hos Stenhøj også har sit eget savværk, hvor man skærer træ op og laver skræddersyede transportkasser til liftene. Her er det Poul Erik Mortensen, der står for pakningen, og det er Morten Sørensen, som skærer træet op.

- Træet er varmebehandlet efter en såkaldt IPPCnorm. Den sikrer, at der hverken er små dyr eller mikroorganismer i træet. Godkendelsen betyder, at vi kan sende overalt uden fare for, at insekter og andet spredes til steder, hvor de ikke hører hjemme, fortæller Morten Sørensen fra savværket.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078