23948sdkhjf

Pænt år for Nic. Christiansen

Med et overskud på 61,3 millioner kroner før skat i 2012 har bilkoncernen Nic. Christiansen Holding i Kolding leveret et solidt årsregnskab til trods for store udfordringer specielt på det danske bilmarked. Selskabet fortsætter dermed implementeringen af koncernens strategi i Danmark og udlandet.
Nic. Christiansen Holding, som blandt andet omfatter aktieselskaberne Hyundai Bil Import, British Car Import samt detailkæderne Terminalen og Bayern AutoGroup, og som er en af Danmarks største aktører inden for import og salg af biler, har fortsat takterne fra 2011 og kan præsentere et solidt regnskab for 2012 med et overskud før skat på 61,3 millioner kroner. Til sammenligning blev overskuddet i 2011 på 109,2 millioner, hvilket var det bedste resultat nogensinde siden koncernens etablering i 1967.

- Det er et tilfredsstillende resultat. Ingen havde forventet, at vi nåede op på de samme rekordhøje takter som i 2011, og resultatet skal også ses i lyset af de meget store udfordringer, som har præget det danske bilmarked i 2012, siger Anders Hansen, koncerndirektør for Nic. Christiansen Holding.

British Car Import

British Car Import – som importerer Land Rover, Range Rover og Jaguar til både Danmark, Sverige og Norge – leverede et overskud i 2012 på 46,2 millioner kroner før skat.

- Resultatet er tilfredsstillende, men lidt lavere end forventet. Til trods for, at det blot er fire år siden, vi etablerede os med British Car Import på det svenske og norske marked, har vi opnået en solid position på de to markeder – både når det gælder nysalg af biler og eftermarked. Vi har en klar forventning om, at en række spændende lanceringer af nye modeller fra Land Rover, Range Rover og Jaguar vil bidrage til en fortsat positiv udvikling på alle tre markeder i 2013, siger Anders Hansen.

Hyundai Bil Import

Hyundai Bil Import fik et underskud på 17,8 millioner kroner før skat i 2012, hvilket er et væsentligt dårligere resultat end forventet:

- En afgiftsomlægning på leasingområdet, som Folketinget vedtog i februar 2012, ændrede efterspørgslen markant i de enkelte produktgrupper. Det gjorde det nødvendigt at foretage nogle omlægninger med henblik på igen at optimere Hyundai Bil Imports position i forhold til den nye situation på markedet. Denne øvelse er nu tilendebragt, og vi forventer et væsentligt forbedret og positivt resultat for 2013, siger Anders Hansen.

NCG Retail

NCG Retail – som er moderselskab for Nic. Christiansen Holdings detailkæder Terminalen og Bayern Autogroup – har leveret et overskud på 28 millioner kr. i 2012. Et særdeles tilfredsstillende resultat, der er bedre end forventet, oplyser pressemeddelelsen.

Selskaberne frasolgte i løbet af året retail-forretningerne Bayern AutoGroup Amager og Terminalen Helle Kolding:

- Vi har i det forgangne år foretaget en række strategiske frasalg i vores retail forretning. Vores overordnede ambition er dog at øge aktivitetsniveauet gennem organisk vækst og akkvisition. Derfor har vi i april købt tre forretninger på Fyn og er godt på vej med etableringen af et topmoderne BMW og Mini bilhus i Aarhus. Dermed fortsætter vi implementeringen af koncernens strategi om fortsat vækst i både Danmark og udlandet. Og byder de rette muligheder sig for etablering eller køb af nye forretninger eller import af nye bilmærker, er vi klar, siger Anders Hansen.

Med de tre nye retail-forretninger på Fyn har koncernen nu i alt syv Terminalen-butikker. Dertil kommer fire Bayern AutoGroup-forretninger fordelt på fem udsalgssteder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127