23948sdkhjf

Fra skraldemand til energirådgiver

Abas Miljøservice oplever en stor tilstrømning af kunder, der har behov for en totalløsning omkring deres miljøfarlige affald. Og nu kaster firmaet sig også ud i at hjælpe autobranchen med at spare på energiforbruget.
De miljømæssige udfordringer, som autobranchen står overfor, ligger autobranchens foreninger såsom D.A.F., FAI og CAD meget på sinde, hvorfor de i 1989 grundlagde non-profit-selskabet Abas Miljøservice, som netop skulle bortskaffe miljøfarligt affald samt hjælpe selvsamme branche med de stadig strengere krav fra myndighederne på miljøområdet.

Det var et tiltag for at hjælpe autoværkstederne fremfor en løftet pegefinger, så alt papirarbejde og dialog med myndigheder kunne håndteres af eksterne kræfter og autoværkstederne kunne fokusere energien på deres arbejde.

Autobranchen hjælper sig selv

For virksomheden er autobranchens behov for totalløsninger blevet et eksistensgrundlag. Siden 2009 er antallet af kunder med totalløsninger steget hele 224 procent. Og grunden er, at det kundeejede selskab kan tilbyde en bred vifte af ydelser, så kunderne får alle de miljøydelser, de har brug for af samme partner. - Det betyder meget for os, at vi har oplevet den vækst i antallet af kunder. Det skaber tryghed for dem at vide, præcis hvor man skal henvende sig, lige meget hvad det gælder inden for miljøområdet. Tyve procent af vores kunder har en totalløsning, og dermed gør vi det nemt for dem, siger Steen Pedersen, direktør i Abas Miljøservice.

Han understreger samtidig, at han opnår en faglig tilfredshed, og at det er betryggende for kunderne at vide, at hele 85 % af al deres affald genanvendes.

Meget mere end en skraldemand

I dag har firmaet udviklet sig til at omfatte langt mere end bortskaffelse af miljøfarligt affald. Udover farligt affald, tager Abas sig også af alt det øvrige affald såsom pap og jern. Selskabet har i løbet af de sidste par år udvidet sin forretning til også at omfatte miljø- og arbejdsmiljørådgivning samt hjælp til affaldshåndtering.

Nyt energibesparende projekt til efteråret

I autobranchen, såvel som i mange andre brancher, er der mulighed for at optimere energiforbruget og således skære ned på uhensigtsmæssigt forbrug. Derfor søsætter de i samarbejde med Energidata til efteråret et projekt, hvor værkstederne får gennemgået deres energiforbrug med henblik på at spare penge, hvor det er muligt.

Navnlig for de små værksteder er der penge at hente med det nye projekt. - Den model, der anvendes til energirådgivning i dag, er forholdsvis dyr for værkstederne, fordi den finansieres af selve den besparelse, som værkstedet kan opnå, og så meget er der ikke at hente. Den nye model er tilpasset det enkelte værksted og systematiseret således, at selv med en mindre besparelse er der stadig penge at hente for værkstederne, siger Steen Pedersen.

Abas vil gratis gennemgå fem små og fem store værksteder, som fremover skal danne grundlag for en slags manual over, hvor der nemmest og hurtigst kan findes energibesparelser. På den måde reduceres inspektionstiden i hver virksomhed, og gør derved servicen billigere.

- Det skal gå stærkt, så værkstedet får besparelsen, siger Steen Pedersen om det nye projekt, der starter i september og oktober.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126