23948sdkhjf

D.A.F.: Mikrobilerne fortsætter fremstød

I 2013 er personbilsalget forsat et godt stykke over salget for perioden januar til april 2012. Det er specielt salget i marts og april, som har været med til at trække det samlede salg over niveauet for sidste år.

For adm. direktør i Danmarks Automobilforhandler Forening, Jens Brendstrup, kommer den store stigning især i april ikke som en overraskelse:

- Regeringen strammede i februar sidste år reglerne for leasing- og demobiler. Det betød, at bilsalget i februar var meget højt og tilsvarende lavt de kommende måneder. Derfor skal aprils høje vækstrate tages med et gran salt, siger han.

Det er fortsat mikrosegmentet, der driver salget frem. Mikrosegmentet udgør knap 35 procent af det samlede personbilsalg. Det er 7,6 procentpoint mere end samme periode sidste år.

At det nu er mikrobilerne, der sælger bedst, er ifølge Jens Brendstrup en konsekvens af trenden til fortsat at købe mindre biler:

- Tidligere var det miniklassen, der dominerede, men på det seneste har den hårde konkurrence i mikrosegmentet gjort, at danskerne køber endnu mindre biler, udtaler D.A.F.-direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11