23948sdkhjf

Volvo sætter skub i el-biler

Et samarbejde med Siemens frembringer ny hurtigladning til hverdagsbrug.
10 minutters trefaset kvikopladning er nok til 20 kilometers kørsel, og halvanden time rækker til 164 kilometer. Det er nogle af hovedkonklusionerne i et samarbejde mellem Volvo og Siemens om at frembringe ny elbil-teknologi.

- Vores nyudviklede kviklader gør den daglige brug af bilen meget nemmere. Omkostningerne ved at eje en el-bil falder drastisk, fordi kunden nu kan køre mange billige kilometer hver dag, forklarer Lennart Stegland, chef for Electric Propulsion Systems hos Volvo Car Group.

Siemens er hovedleverandør af el-drifts komponenter til drivlinerne i Volvo’s kommende Scalable Product Architecture (SPA) platform, som muliggør elektrificering på alle niveauer - fra forskellige typer hybridbiler til rene el-biler. Og uden at stjæle plads fra hverken interiør eller bagagerum.

Lave omkostninger

Den nye 22 kW kviklader er verdens første indbyggede lader, som er baseret på 3-faset forsyning, og som samtidig er lille nok til at kunne monteres i en el-bil. I et 3-faset udtag tager det 1,5 time (samlet rækkevidde 164 km i.h.t. NEDC certificeret kørecyklus). I en almindelig 1-faset, 230 W husholdningskontakt tager det 8-10 timer.

Flåden af opgraderede Volvo C30 el-biler har samme høje kvalitets- og sikkerhedsstandarder som alle andre Volvo-biler, og det gælder også de dynamiske køreegenskaber og klimaet i kabinen uanset vejrforholdene udenfor. Driftsomkostningerne er væsentligt lavere end i almindelige biler - man sparer op til to tredjedel afhængig af brændstofpriserne.

100 demobiler

I takt med at Volvo udvikler fremtidige biler, kan de nødvendige teknologiske løsninger integreres i hele el-programmet. Den nye Siemens motor har en topydelse på 89 kW (120 hk), et drejningsmoment på 250 Nm med acceleration fra 0 til 70 km/timen på 5,9 sekunder.

Inden for få måneder kører og vurderer europæiske leasingkunder en opgraderet demoflåde bestående af 100 Volvo C30 el-biler
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157