23948sdkhjf

DBI: Samfundet har ændret bilmarkedet

Et småbil-domineret marked, benhård konkurrence i autobranchen og internettet er skyld i faldende interesse for bilmesser, mener bilimportørernes forening.
Det er ændrede forhold i samfundet og på bilmarkedet, der er årsagen til, at bilmessen Biler Biler Biler i Herning må udskydes. Det mener direktøren for De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen, der forklarer aflysningen med især benhård konkurrence blandt bilimportører om markedsandele. Samt forbrugernes mulighed for nemt at skaffe sig oplysninger om biler via internettet.

- Også bilimportørerne må prioritere deres ressourcer og vurdere, om de vil lægge kroner i markedsføring hos diverse medier eller på en bilmesse på et benhårdt marked, der er domineret af småbilsalg uden den store avance. Det er deres egen suveræne beslutning, som vi i DBI ikke kan eller vil blande os i.

- Men der bør være plads til biludstillinger, for der er stadig et marked for mellemklassebiler og for folk med behov for mere plads, så vi skal ikke falde bagover på grund af småbilernes dominans, siger Bent Mikkelsen. Han slår en tyk streg under, at der kun er tale om en rammeaftale indtil 2015 mellem de arrangerende parter, og at det er MCH, og i Østdanmark Bella Center, der til enhver tid har den økonomiske risiko ved bilmesser og derfor kan trække stikket, hvis opbakningen viger. Der er således ingen konsekvenser omkring erstatningsansvar med den aktuelle aflysning i Herning.

- For 20 år siden kom der 200.000 til biludstillinger, men det nytter ikke at ærgre sig over udviklingen, som vi blot må tilpasse os. Hvis man vil have et samlingspunkt om nye biler i form af en bilmesse, må man også tænke i nye baner omkring messekonceptet - jeg eller DBI har ingen patentløsning, men deltager gerne i dialog med vores erfaring, siger Bent Mikkelsen.

Han erindrer om, at der var mange positive tilbagemeldinger over 2011-udstillingen i Herning med regnskov, Carwalk og familieland, der trak knap 40.000 besøgende over to weekender.

Fuld forståelse fra D.A.F.

Der er fuld forståelse fra Danmarks Automobilforhandler Forening om, at Biler Biler Biler nu er udsat.

- Vi havde gerne set, at der var gennemført en biludstilling i Herning i år, men det må blive på et senere tidspunkt. Vi ser nu frem til, i samarbejde med MCH, at bygge videre på et nyt koncept, der kan sikre, at udstillingen kan vende tilbage, udtaler adm. direktør Jens Brendstrup, D.A.F.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079