23948sdkhjf

Herning bilmesse og Auto Teknik udskydes

Biler Biler Biler i Messecenter Herning til oktober aflyses på grund af manglende tilslutning blandt bilimportørerne og river fagmessen med sig.
Vestdanmark må undvære den planlagte store biludstilling Biler Biler Biler 23.-27. oktober i MCH Messecenter Herning, som arrangørerne må aflyse og udskyde på grund af, at "enkelte store bilimportører" har takket nej til at deltage. Dermed ryger også grundlaget for at afvikle den frie fagmesse Auto Teknik 2013, der for første gang skulle finde sted samtidig med en bilmesse.

Efter en pause i 2009 vendte biludstillingen tilbage til Herning i 2011 i et flot setup med blandt andet en jungle-udsmykket hal til miljøbiler, Carwalk podie som til modeopvisning samt familieafsnit. Besøgstallet var da knap 40.000, hvilket blev betegnet som tilfredsstillende af arrangørerne MCH, De Danske Bilimportører og Danmarks Automobilforhandler Forening. Det er således anden gang på få år, at den jyske messe må aflyses.

- Vi kunne godt have gennemført biludstillingen i oktober, men det ville have været på et andet niveau end tidligere. Netop det høje niveau er et afgørende kriterium for Danmarks største biludstilling – især i forhold til de besøgende – og derfor har vi i tæt dialog med vores samarbejdspartnere valgt at udsætte, udtaler adm. direktør Georg Sørensen, MCH Messecenter Herning. Han understreger, at der fortsat er planer om at samle branchens aktører i Herning:

- Vi har mødt opbakning fra store dele af branchen. Det forpligter, og derfor vil vi bygge videre på den tillid i det kommende setup.

Mangler et ben

Fra Danske Fagmesser siger indehaver Sean Fitzgerald Coard, at Auto Teknik 2013 ville være blevet en flot messe, og at planlægningen var nået rigtig langt. Tilgangen og interessen for at deltage som udstiller på messen har været stigende, og der var indgået aftaler med udstillere fra både ind- og udland.

- Vi kunne have valgt at gennemføre Auto Teknik 2013 til oktober uden Biler Biler Biler, men dermed ville udstillerne ikke få indfriet den totaloplevelse, de var blevet stillet i udsigt. For det var jo planlagt, at vores gæster kunne besøge hele to spændende messer under samme tag, og få glæde af et meget spændende samlet messeprogram. Med aflysningen af Biler Biler Biler blev der fjernet et godt ben, så synergien ville være væk omkring events, markedsføring og PR. Blandt andet derfor har jeg valgt også at udskyde Auto Teknik 2013 til afviklingen inden for en toårig periode, siger Sean Fitzgerald Coard.

Koordinering fremover

Han tilføjer, at mange udstillere har været overraskede over meldingen, men at de har vist forståelse for, at det var den rigtige beslutning. Ikke mindst også fordi der i efteråret ville opstå et ærgerligt sammenfald af hele fire fagmesser over et par uger; IAA i Frankfurt, FTZ- og Au2Parts-grossistmesserne samt Auto Teknik.

- Det ville nogle vinde og andre tabe på, siger Sean Fitzgerald Coard, der opfordrer til en fremtidig koordinering af grossistfagmesser og Auto Teknik, hvilket vil komme autobranchen til gode.

- Vi havde ønsket medvind for Auto Teknik i år efter det lave besøgstal i 2010. En del virksomheder har tilkendegivet, at der SKAL være en uafhængig automesse også, og jeg kan med glæde konstatere, at mange gerne flytter kontrakterne til en ny messedato. Så jeg trækker bestemt ikke stikket, siger Sean Fitzgerald Coard.

Støt op om fri messe

Han har det ønske, at udstillerne vil bakke op og meget gerne tilmelde sig i god tid, i stedet for at lurepasse og vente til i sidste øjeblik, måske i håb om et godt tilbud til en lavere pris.

- Hvis standprisen og arrangørerne presses, vil det uvægerligt gå ud over messen i form af nedskæringer i eventprogrammet, diverse tiltag eller den nødvendige markedsføring. Det går også ud over helheden på en messe med tilmeldinger i sidste øjeblik. Så kom gerne ud af busken i god tid og støt op om autobranchens frie messe, som jeg forventer at kunne afvikle senest 2015, gerne i samarbejde med MCH Herning Messecenter, som planlagt i år, siger Sean Fitzgerald Coard. En ny dato meldes ud så snart som muligt.

Danske Fagmesser har i foråret afviklet den succesfulde konference og messe Showboat i København, som var for nattelivet, såsom diskoteker, cafeer og spillesteder og er i planlægningsfasen af en stor metalmesse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094