23948sdkhjf

Ebay bruger 40 millioner kroner mobilt

40 procent af eBays samlede trafik foregår i dag via mobiltelefoner, og flere udviklinger er på vej til især BilBasen og DBA.dk
Eksplosionen i antallet af smartphones og tablets betyder, at amerikanske eBay benytter sin teknisk fremsynede danske afdeling som udviklingslaboratorium. Derfor er der bevilget 40 millioner kroner til udvikling af mobile løsninger på primært BilBasen og DBA.dk, fortæller eBays danske adm. direktør, Morten Heuing, i et interview til Børsen.

Investeringen sker især for at være på de platforme, der skaffer bilkøbere til Bilbasen, Bilinfo og DBA, og dermed kunder til eBays kunder, bilforhandlerne.

Først lancerede BilBasen en ny app til iPhone i august. Derefter fulgte en til android i oktober og sidst i samme måned en til Microsofts nye styresystem Windows 8. Nu til marts kommer iPad-løsningen til.

- Også i 2013 retter vi fokus ekstra skarpt på at gøre BilBasen mobilt. Det er både blevet nemmere og hurtigere at tilgå BilBasen fra mobilen, men samtidig har vi arbejdet på at genskabe den oplevelse, man kender fra at være på BilBasen via computeren, fortæller Morten Heuing.

Både eksperter og brugere har taget positivt imod BilBasens mobile løsninger. Blandet andet har app’en til iPhone har været blandt de mest downloadede inden for sin kategori og har opnået en score på 4,2 i app store. App'en til android har fået tildelt en score på 9 ud af 10 hos magasinet Mobil.

300.000 ugentlige besøg

Siden oktober 2012 har BilBasen i gennemsnit haft over 300.000 ugentlige besøg fra mobilen. Det svarer til en stigning på 95 procent siden starten af 2012. Selv midt i juletravlheden i uge 51 var der 283.000 mobile besøg. 40 procent af eBays samlede trafik foregår i dag via mobiltelefoner.

- De rosende ord og de pæne ratings, sammen med de mobile besøgstal, taler jo tydeligt for, at vi har gjort meget rigtigt i forhold til brugernes ønsker og krav til moderne apps. Vi har flere mobile tiltag på tegnebrættet, siger Morten Heuing.

Direktøren nævner, at satsningen er en del af eBays genfødsel efter en mindre succesfuld periode som internetplatform. Øvelsen går ud på at flytte større dele af internethandelen til de mobile platforme - på brugernes betingelser.

15 procent internethandel

Ifølge Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) ligger den mobile andel af den samlede e-handel på omkring 15 pct. af de samlede transaktioner. Endnu primært til køb af apps, download af musik, spil mv. samt billetter til busser og tog.

Danmarks Statistik oplyser, at 24 procent af danskerne har handlet over nettet ved hjælp af mobiltelefon eller et andet håndholdt apparat.

- Bilbasen er et site, man bruger meget på farten. Når man søger efter biler, vil man typisk meget gerne hen at kigge på den hurtigt, og her kan mobilen navigere kunderne lige ind i bilforhandlernes forretninger, uddyber Morten Heuing om baggrunden for satsningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14