23948sdkhjf

Dansk Metal: Erhvervsskolerne handler om andet end karakterer

En reform af erhvervsskolerne kan medføre adgangskrav for dem, der blandt andet vil være automekaniker. Fint, siger fagforeningen, der dog opfordrer til at kigge på andet end blot karaktererne.
Regeringen har været fremme med et forslag om, at der skal opsættes adgangskrav for at komme ind på erhvervsskolerne. Grunden er, at færre og færre søger ind på erhvervsskolernes uddannelser. Og af dem, der kommer ind, er der et markant antal, der aldrig får gjort deres uddannelse færdig.

Dansk Metal er blandet andet fagforening for de danske karrosserismede og automekanikere. Og her ser man grundlæggende positivt på, at der bliver opsat et adgangskrav for at komme ind på erhvervsskolerne.

- Men det er vigtigt, at det bliver mere nuanceret end blot at omhandle ens karaktergennemsnit fra folkeskolen. Der findes mange forskellige uddannelser på erhvervsskolerne, og man skal derfor tilpasse de enkelte adgangskrav til den enkelte uddannelse, siger Per Påskesen, uddannelseschef hos Dansk Metal.

Individuelle hensyn

Han opfordrer til, at man i stedet giver erhvervsskolerne mulighed for mere individuel vurdering, når de skal vælge imellem de enkelte ansøgere.

- Vi skal ikke undervurdere, at verden udvikler sig, og det kræver også stigende kompetencer at være eksempelvis automekaniker. Man kan miste nogle, der kunne være blevet gode mekanikere, hvis man blot kigger på karaktererne. Derfor synes jeg, at kravene kunne bakkes op af en personlig samtale, hvor man kan få bedre indblik i, om den enkelte ansøger er egnet til uddannelsen, siger Per Påskesen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093