23948sdkhjf

Parade af gasbiler viser vej til ny gastankstation

På tirsdag den 8. oktober kører en parade af busser, biler og lastbiler drevet på gas fra Odense til en ny kommerciel gastankstation i Fredericia.
Fredericia Kommune og Naturgas Fyn står bag gastankstationen, som sikrer, at Fredericia nu bliver Danmarks første by, hvor busserne kører på gas.

Gas kan allerede nu gøre transportsektoren grønnere, og der kommer for alvor skub i den grønne omstilling, når den CO2-neutrale biogas bliver indfaset via det landsdækkende naturgasnet. En ny gastankstation ser derfor dagens lys i Fredericia. Med den nye gastankstation bliver Fredericia Danmarks første kommune, hvor busserne kører på gas, oplyser Naturgas Fyn.

Partnerskabet bag tankstationen foretager nu den officielle indvielse af Region Syddanmarks første kommercielle gastankstation ved en event i Fredericia. Forud for eventen kører en parade af biler, busser og lastbiler drevet på gas fra Odense til Fredericia via de fynske landeveje og den gamle Lillebæltsbro. Bag paraden står et bemærkelsesværdigt samarbejde mellem Fredericia Kommune, Naturgas Fyn, Tide Bus, Fiat, Volkswagen, Mercedes og Scania.

Bæredygtig biogas på vej

Den nye og kommercielle gastankstation skal i første omgang servicere Fredericias bybusser med naturgas, der er lidt grønnere end diesel og benzin. Og snart er den CO2-neutrale biogas klar til at blive indfaset i transportsektoren via det landsdækkende naturgasnet. Naturgas Fyn er allerede involveret i en række biogasprojekter, mens Fredericia Kommune er involveret i et innovationsprojekt, hvor man omdanner husholdningsaffald til biogas, der på sigt skal være drivmiddel i busser, biler og lastbiler.

Det er Naturgas Fyn og Fredericia Kommune, der etablerer gastankstationen med støtte fra Trafikstyrelsen mens Tide Bus, der står for den kommunale busdrift, har indkøbt ni nye gasbusser. Sydtrafik står bag udbuddet, der gør Fredericia Kommune til Danmarks første kommune, hvor bybusserne kører på gas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105