23948sdkhjf

Dansk opkøb i Tyskland

JP Group a/s opkøber Quinton Hazell Deutschland aktiver og aktiviteter.
JP Group a/s er leverandør af reservedele til eftermarkedet for tyske biler og varebiler. Den store efterspørgsel efter et bredere produktprogram gjorde, at JP Group havde til hensigt snarest muligt at introducere et større program af reservedele til andre europæiske og asiatiske bilmærker.

- Med opkøbet af den tidligere konkurrent Quinton Hazell Deutschland (QH) og dermed deres sortiment på mere end 16.000 kvalitetsreservedele til netop den nyere europæiske og asiatiske bilpark ser vi en stor mulighed for en betydelig forøgelse af vores forretning samt en stærkere positionering som en af de ledende distributører på det europæiske eftermarked for reservedele til biler, udtaler direktør Martin Pedersen.

QH i Tyskland blev tvunget til at stoppe sine aktiviteter og gå i betalingsstandsning i slutningen af april i år, da moderselskabet Klarius Group gik konkurs. Siden 1992 har QH udviklet en stærk markedsposition, især i Tyskland, Østrig og Schweiz.

- Vi ser frem til at overtage og genopbygge salgs- og distributionsnetværket, samtidig med at vi reetablerer mere effektive distributionsfaciliteter på vores eksisterende hovedlager i Viborg. Det betyder, at vi i løbet af de næste måneder vil flytte QH’s 6.000 kvadratmeter store lager fra Unna i Ruhrområdet i Tyskland til vores lager i Viborg. Vi foretager betydelige investeringer i en udvidelse af lageret, så vi kommer til at råde over specialiserede distributionsfaciliteter på 19.000 kvadratmeter med kapacitet til effektiv distribution til cirka 90 lande over hele verden, siger han.

- I JP Group er vi allerede stærkt repræsenteret i den branchekendte database TecDoc med vort omfattende sortiment, men for at kunne yde en endnu bedre service i forbindelse med kundeforespørgsler og -ordrer har vi indgået en aftale med TecCom, tilføjer Martin Pedersen.

Der produceres pt over 16.000 QH dele, som i løbet af de næste måneder vil være på lager i den velkendte QH kvalitet. Som følge heraf vil JP være i stand til at re-introducere det brede sortiment af populære QH produkter med bedre service og kvalitetsgaranti senest fra september måned i år, lover selskabet i en pressemeddelelse.

Stort skridt

- Samtidigt er vi stolte over at have indgået en licensaftale med Tetrosyl Group UK, der fornylig købte IP rettighederne til hele verden for Quinton Hazell (QH). Således vil JP Group fremover være eneforhandler af Quinton Hazell produkter i 27 lande, blandt andet i Skandinavien, de baltiske lande, Tyskland, Østrig, Polen og samtlige russisktalende lande (GMS lande), oplyser Martin Pedersen og udtaler:

- JP Group har været en succesrig medspiller på eftermarkedet for reservedele til tyske køretøjer i hele verden siden 1988. Med erhvervelsen af QH og licensaftalen har vi taget et stort skridt i bestræbelserne på som planlagt hurtigt at blive en endnu større distributør for hele den europæiske og asiatiske bilpark. På denne måde har vi nu et langt bedre udgangspunkt for at kunne servicere og etablere et langvarigt partnerskab med de vigtigste og største generalister og indkøbskæder i de nordlige, østlige og centraleuropæiske lande. Samtidigt får vi en stor mulighed for at udvide vor nuværende stærke position på alle de russisktalende markeder (GMS landene). Vi vil have fokus på salg af begge kvalitetsmærker: JP og QH. Vort JP og QH sortiment vil omfatte mere end 30.000 varenumre. Vi håber, at kunderne vil have forståelse for, at vor nuværende situation er ret så hektisk med oprettelse af kunde-, leverandør- og varedata samt nedtagning af QH lager og kontor i Tyskland for at kunne flytte det til vore centrale distributionsfaciliteter i Viborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157