23948sdkhjf

SKAD: Flyt nu den grænse op

Karrosseriforening lider under reparationsgrænsen, som koster både arbejds- og lærepladser.
Karrosseribranchen er plaget af indtjeningsnedgang, og det koster arbejdspladser. Mens gode biler køres som skattemæssig skrot til lande syd for grænsen, for at blive oprettet og solgt videre til europæiske bilister, der glæder sig over en næsten ny bil i god stand, så diskuterer politikerne på Borgen, hvordan man kan skaffe nye jobs og lærlingepladser.

“De unge skal have en uddannelse", råbes der fra regeringens side ud over det danske land, men samtidig sikrer man en betydelig nedgang af lærepladser i skadesbranchen og de tilknyttede brancher.

- I SKAD har vi mistet 43 procent lærepladser på kun ét år. De udlærte lærlinge har for det meste forladt virksomhederne, og der er ikke kommet flere lærlinge til, udtaler Thomas Krebs, direktør hos Sammenslutningen af Køretøjsbyggere og Autooprettere i Danmark (SKAD), arbejdsgiver- og brancheforening for de danske karrosseriværksteder.

Ligeledes er der i samme år gået 13 procent af arbejdspladser tabt alene på pladesmedsområdet.

- Godt nok er vi en af de mindre foreninger, men ondt gør det, tilføjer Thomas Krebs.

En branche i nød

- Har vi i Danmark råd til at smide arbejdspladser og lærepladser væk? Det spørgsmål behøver intet svar. Kære regering. Kom nu ud af busken og giv en branche i nød en udstrakt hånd. At sænke reparationsgrænsen fra 75 til 65 procent har kun ført til større udgifter for statskassen, når man sætter sig i helikopteren og betragter konsekvenserne oppefra, mener Thomas Krebs.

- At sætte reparationsgrænsen tilbage, hvor den kom fra, har stor betydning for en presset branche. Og samtidig sikrer det, at moderne og miljøvenlige biler igen kan køre rundt på de danske veje, hvor småtingene på karrosseriet og de elektroniske sikkerhedssystemer er repareret. Disse biler skal også serviceres, hvilket giver arbejde til mange flere i de kommende år, tilføjer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078