23948sdkhjf

Ladere til ny europæisk standard til opladning

ABB vil i løbet af 2013 præsentere en række nye quick chargere til elbiler, der vil passe til den kommende europæiske ladestandard Combo 2. EU-kommissionen har for nylig peget på Combo 2 som fælles fremtidig ladestandard på det europæiske marked.
Endnu er der ingen biler på det europæiske marked, som benytter Combo 2-standarden, men Volkswagen og BMW lancerer biler med denne standard i slutningen af 2013.

- ABB’s produktfilosofi på quick chargere er at understøtte alle masseproducerede elbiler, der følger åbne ladestandarder. Derfor er vi også klar med ladeinfrastruktur, der imødekommer EU-kommissionens ønske om en fælles europæisk standard, siger Per Rømer Kofod, vicepræsident for smart grids hos ABB i Danmark, som holder til i Skovlunde.

EU-Kommissionen har peget på Combo 2 som fælles ladestandard gældende fra 2017, men det får ikke ABB til at udfase CHAdeMO-laderne af produktprogrammet.

- Ser vi på antallet af elbilmodeller tilgængelige på markedet i dag og de kommende år, vil CHAdeMO fortsat have et forspring i forhold til både Combo 2 og 22kW AC Type 2. Derfor kan det forventes, at CHAdeMO biler fortsat vil strømme til markedet de kommende år. Det har ikke været et problem at køre både diesel- og benzinbiler, derfor ser jeg det heller ikke som et problem, at vi har flere ladestandarder, blot vi tilsvarende har kombi-ladere, siger Per Rømer Kofod.

Den første 50kW Combo 2 quick charger fra ABB forventes klar til levering ultimo juni 2013. Herefter følger endnu en 50kW kombi-quick charger med to stik; Ét CHAdeMO og ét Combo 2, og sidst på året forventes af følge i en udgave med yderligere et tredje stik, 22 kW AC Type 2.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062