23948sdkhjf

Bilforhandlere tjekker politiet

D.A.F. har søgt aktindsigt hos ordensmagten, fordi anmeldelser om et stigende antal tyverier ofte henlægges.
Motor-magasinet skrev i sidste uge, at tyveri hos de danske bilforhandlere er et stigende problem, og at Danmarks Automobilforhandler Forening – i bestræbelserne på at dæmme op for den organiserede kriminalitet, ofte styret fra Østeuropa – er ved at etablere en internetportal, hvor medlemmerne let og enkelt kan indberette tyverierne til politiet.

Den nye portal giver også D.A.F. mulighed for at se politiet over skulderen, idet der ifølge foreningen er en risiko for, at politiet henlægger sagerne for hurtigt.

D.A.F. har nu søgt om aktindsigt hos politiet i forbindelse med alle de sager om tyverier fra forhandlernes biler, som er blevet anmeldt. Det er nemlig foreningens fornemmelse, at disse sager påfaldende ofte bliver henlagt af politiet – det vil sige ikke bliver efterforsket seriøst – og det er naturligvis ganske uacceptabelt, mener D.A.F.

D.A.F. er i dialog med Forsikring & Pensions "Østeuropa-enhed", da der er indikationer på, at tyverierne er sat i system og at en ikke ubetydelig del af de stjålne dele ender i Østeuropa.

Bruges til genopbygning af biler

- Vores samarbejdspartner i projekt "airbagtyveri" har stor erfaring fra lignende sager i andre brancher. Baseret på hans vurderinger samt de tilbagemeldinger, vi får fra forhandlerne, når de rammes at tyveri i forretningen, er, at politiet er meget hurtige til at henlægge sagerne i stedet for seriøst at efterforske dem. Derfor forsøger vi nu via aktindsigt at få indblik i den konkrete efterforskning for at se, om der tegner sig et billede af en utilstrækkelig indsats fra myndighederne, udtaler adm. direktør Jens Brendstrup, D.A.F.

- Det er en udbredt opfattelse blandt forhandlerne, at tyverierne er organiserede, så for eksempel stjålne airbags bruges til genopbygning af biler, når de kommer til Østeuropa. Derfor arbejder D.A.F. nu på at sikre, at sagerne forfølges ned gennem Europa, så hele fødekæden bliver klarlagt, tilføjer han.

- Der er ingen tvivl om, at der er tale om et omfattende problem, og mange værdier bliver ødelagt, når forbryderne skaffer sig adgang til airbags med videre, mener Jens Brendstrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078