23948sdkhjf

Continental investerer stort i ny produktion

Den tyske koncern har skabt 3400 nye arbejdspladser og har nu cirka 167.000 på lønningslisten – eller 12.400 flere end for et år siden.
Continental har fået en forrygende start på det nye regnskabsår, hvor salget i første kvartal steg mere end 13 procent i forhold til samme kvartal 2011. Koncernen skabte samtidig omkring 3400 nye arbejdspladser og har nu cirka 167.000 på lønningslisten – eller 12.400 flere end for et år siden. Og væksten fortsætter. Koncernen vil i år investere 15 milliarder kroner i at øge produktionen verden over.

Lige nu opføres eller udvides fabrikker i Brasilien, Rusland, Indien, Kina (BRIK-landene), USA og Europa for at imødekomme stigende efterspørgsel på dæk, bremsesystemer og autokomponenter i øvrigt.

- Continental ser gode vækstmuligheder i BRIK-landene og har derfor sat et særligt investeringsprogram inden for dækdivisionen i gang. Samlet skal der investeres omkring én milliard euro. Vores produktionskapacitet i Brasilien fordobles. I Rusland opføres en ny fabrik i Kaluga, i Kina udvides fabrikken i Hefei fra en årlig produktion på fire millioner dæk til 16 millioner, mens der i Indien – efter købet af Modi Tyres Company Ltd. – også er planer om at øge produktionen, siger Georg Nielsen, adm. direktør for Continental Dæk Danmark.

I USA er der tidligere i år taget første spadestik til en ny fabrik i South Carolina, mens den eksisterende fabrik i Indiana udvides. Fabrikken i South Carolina vil, når den er helt udbygget, have en kapacitet på otte millioner dæk om året, oplyser er pressemeddelelse fra Conti.

Continental solgte i 2011 omkring 122 millioner dæk til personbiler og lette lastvogne og cirka syv millioner dæk til tungere køretøjer som lastbiler og busser.

Koncernen er en af bilindustriens tre største underleverandører. Foruden dæk udvikler og sælger Continental blandt andet bremsesystemer, motorkomponenter og elektronisk udstyr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078