23948sdkhjf

Pierre køber lakcenter i Malmø

Europas største lakkæde er i vækst på den anden side af Øresund. Pierre.dk Autolakering A/S har netop købt Potech AB.
Med opkøbet af Potech AB fortsætter ekspansionen for pierre.dk Autolakering A/S helt efter planen og strategien i Sverige. Dermed råder pierre Billackering AB – som er pierre.dk’s svenske søsterselskab – nu over fem lakcentre i Sveriges sydvestliste del.

Potech AB er et professionelt lakcenter, der udelukkende arbejder med forsikrings-skadelakering. Virksomheden, som ligger i byens nordvestlige udkant, råder over en stor kundeportefølje og har desuden et moderne værksted med nyere sprøjtekabiner.

Indehaver Per Ole Jakobsson – i daglig tale PO – har været i lakbranchen i mange år, hvor han blandt andet har sammensat et lakteam, som via spirit og høje kvalitetskrav har opnået anerkendelse i branchen, oplyser en pressemeddelelse.

- Lakcentret i Malmø er et perfekt match, som flugter vores Sverigesstrategi, og vi er da også lidt stolte over, at endnu en af lakbranchens absolut dygtigste folk har valgt at sælge sit livsværk til pierre Billackering AB. Vi glæder os meget til samarbejdet med PO, udtaler koncerndirektør Pierre Legarth.

Skal skabe synergi

Per Ole Jakobsson vil fortsat stå i spidsen for Potech AB, som dog ændrer navn til pierre Billackering Malmø.

- Per Ole og Potech er kendt for at fokusere på kvalitet og leveringssikkerhed, og det er jo parametre, som på alle måder passer ind i vores koncept. Nu skal vi skabe synergi, så alle parter kan få det optimale ud af samarbejdet, påpeger Pierre Legarth.

I første omgang skal Potech skifte lakmaterialer til BASF Glasurits produkter, som i forvejen bliver anvendt i hele pierre.dk-kæden, og dermed også hos pierre Billackering AB.

- Og på den lange bane skal pierre.dk-konceptets 48 timers leveringsgaranti også implementeres, pointerer koncerndirektøren, der fortsat forventer, at pierre Billackering AB inden for et lille års tid vil runde minimum ti svenske lakcentre.

Eksplosiv vækst

Pierre.dk-kæden gjorde sit indtog på den anden side af Øresund sidste sommer, hvor Sveriges største lakcenter, Lundblads Billackering AB, blev opkøbt. I januar blev yderligere to lakcentre føjet til med henholdsvis Carlskrona Billackering A/B i Karlskrona og Västra Berga Lack AB i Helsingborg, mens Skara Billackering blev en del af koncernen for godt to måneder siden.

Den hidtidige indehaver af Sveriges største lakcenter, Lundblads Billakering AB, Jonas Karlsson, er i dag landedirektør for pierre Billackering AB.

- Potech AB i Malmø passer på alle måder godt ind i vores strategi, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med Per Ole og de andre dygtige medarbejdere dernede. Selvfølgelig er der nogle ting, der nu skal samkøres med vores eksisterende lakcentre i den svenske del af kæden, men den udfordring er vi godt trænede i, understreger Jonas Karlsson.

Større tryghed

Per Ole Jakobsson har store forventninger i forhold til den nye konstellation.

- Jeg har jo været en del af branchen i mange år, og sådan som tiderne er, er det ganske fornuftigt og fremtidssikkert, at være en del af en stor organisation. Og den måde, som pierre Billackering AB er kendt for at gøre tingene på, vidner om en stram styring af processerne, samt en yderst professionel tilgang til tingene, fortæller Per Ole Jakobsson.

- Der vil være mange stordriftsfordele, som vi slet ikke har haft mulighed for at matche. Desuden bliver vi meget mere fleksible nu, fordi vi kan flytte enten biler eller medarbejdere mellem centrene i forhold til de opgaver, der ligger i pipelinen, tilføjer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079