23948sdkhjf

Skal din virksomhed betale lønsumsafgift?

Med stigende indtægter fra provision for finansiering mv., kan forhandlere være omfattet af lønsumsafgiftsloven. Bilbranchen har bedt en momsekspert om en vejledning specielt for bilforhandlere.
Provision, som bilforhandlere modtager for formidling af finansiering med videre, er fritaget for moms. Men hvis indtægten overstiger en bundgrænse, skal der betales lønsumsafgift. Det er beregningen af denne bundgrænse, der kan være indviklet. Derfor har Bilbranchen anvendt ressourcer på at få momsdirektør Søren Engers Petersen, TimeTax A/S, til at udarbejde en vejledning specielt for bilforhandlervirksomheder.

Fra Bilbranchen siger chefjurist Nils Suhr Andersen, at de små avancer på især minibilerne øger forhandlernes fokus på provisionsindtægter.

- Men her skal man som virksomhed være opmærksom på, om man er omfattet af pligt til at betale lønsumsafgift, når de momsfrie indtægter overstiger en vis del af virksomhedens samlede overskud. Virksomheden skal beregne en omsætningsfordeling. Det er en smule kompliceret, og Bilbranchen har derfor ladet momsekspert Søren Engers Petersen udarbejde et notat med eksempler til medlemmerne, udtaler chefjurist Nils Suhr Andersen.

Fakta om regnestykket

Forhandlerne skal beregne, om lønsumsafgiftslovens bundgrænse for afgiftsgrundlaget på 80.000 kroner er oversteget. Lønsumsafgiften udgør pt 3,08 procent af afgiftsgrundlaget, som er lønsum med tillæg af overskud eller fradrag af underskud vedrørende de momsfrie finansielle aktiviteter.

Det betyder, at forhandlerens lønsum og overskud/underskud skal fordeles på de momspligtige og de momsfrie aktiviteter, for at opgøre det korrekte lønsumsafgiftsgrundlag.

Her skal der først ske en beregning af en omsætningsfordeling for at fastsætte en fradragsprocent.

Herefter skal fradragsprocenten anvendes på forhandlerens lønsum vedrørende administrativt personale og salgspersonale, ligesom den anvendes på forhandlerens samlede overskud/underskud.

Bilbranchens tilbyder sin assistance til virksomheder, der har brug for yderligere vejledning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063