23948sdkhjf

EUs transportkommissær fik friske batterier

Siim Kallas besøgte Better Place stationen i Gladsaxe.
Få dage før Better Place åbner sin første batteriskiftestation for kunder, besøgte EU’s transportkommissær, Siim Kallas, stationen i Gladsaxe sammen med direktør for Better Place Danmark, Johnny Hansen, kabinetschef Henrik Hololei, EU-Kommissionen, og direktør Michael Svane, Dansk Industri.

Kallas oplevede både en køretur i verdens første elbil med udskifteligt batteri, en Renault Fluence ZE, og et batteriskifte på Europas første batteriskiftestation, der er delvis finansieret af EU-midler fra det såkaldte TEN-T-projekt, som hører under transportkommissæren. Partnerskabet er et led i at fremme grønne transportløsninger og identificere teknologier, der er skalerbare på tværs af grænser.

Kommissæren så også den ubemandede og fuldautomatiske stations robotanlæg i arbejde bag kulisserne – og "tweetede" efter besøget: "Har lige oplevet et batteriskifte i Better Place’s elektriske bil i København. Det tog fire minutter. Godt fremtidigt potentiale".

Stationen i Gladsaxe er den første af 20 planlagte batteriskiftestationer, der vil gøre det muligt at køre på tværs af regioner og Danmark – og dermed overkomme den "rækkevidde-angst" mange forbinder med elbilen. Stationerne åbner en ad gangen i løbet af de kommende måneder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094