23948sdkhjf

Better Place til Herning

Elbiloperatøren Better Place har netop løftet sløret for placeringen af Midt- og Vestjyllands første batteriskiftestation til elbiler. Her kan man om nogle måneder skifte batteriet på fem minutter, før man kører videre ud i landet. Batteriskiftestationen opføres på Knudsvej 6, lige hvor motorvejen slutter og Herning by begynder.

Better Place opfører batteriskiftestationer med højest 70 kilometers mellemrum langs de danske hovedfærdselsårer, hvor en robot skifter batteriet, mens elbilisten bliver siddende i bilen.

Danmark er det første land i Europa, som får en national infrastruktur til elbiler. Better Place har allerede åbnet fem batteriskiftestationer på Sjælland, Fyn og i Jylland, så Better Place-medlemmerne kører allerede i dag den elektriske tur mellem København og Aarhus uden at stoppe og lade undervejs. Inden årets udgang vil det være muligt at køre hele landet rundt, og her udgør placeringen ved Herning en vigtig position:

- Placeringerne er nøje udvalgt i samarbejde med trafikforskere, og batteriskiftestationen ved Herning kommer til at binde hele Midt- og Vestjylland sammen med det øvrige Danmark. Batteriskiftestationerne bruger elbilisterne hovedsagligt på ture som er længere end batteriets rækkevidde, og derfor placerer vi dem langs de motorveje, som danskerne bruger mest, fortæller Susanne Tolstrup, kommunikationsdirektør i Better Place.

I Herning Kommune hilser man også stationen velkommen:

- I Herning er grøn vækst og miljø højt på dagsordenen. Vi har i samarbejde med de fem andre Green Cities-kommuner fokus på transport, og dette er et spændende projekt også i den sammenhæng. Herning er i disse år ved at blive motorvejs-knudepunkt, og derfor er det naturligt, at Midt- og Vestjyllands første batteriskiftestation placeres her, siger borgmester Lars Krarup.

De nærmeste stationer bliver Esbjerg mod syd, Støvring mod nord og Randers og Skanderborg mod øst. Netværket af batteriskiftestationer suppleres med hundredevis af ladestandere i det offentlige rum, blandt andet ved Messecenter Herning, hvor elbilister kan lade bilen, mens de holder parkeret. Samtlige medlemmer får også etableret en ladestander ved hjemmet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156