23948sdkhjf

Hver femte bilist kører stadig uden vinterdæk

Trods den megen sne kører cirka hver femte bil fortsat uden vinterdæk, oplyser Applus Bilsyn.
Knap 3000 gange måtte Falck henover sidste weekend rykke ud til danske bilister. Heraf sad godt 700 bilister fast i sneen eller var gledet ud i grøften.

Mange bilister ender hvert år i et glatføreuheld, fordi de ikke kører med vinterdæk. Og i øjeblikket kører cirka hver femte bilist uden vinterdæk, lyder meldingen fra Applus Bilsyn.

- Sidste vinterperiode undersøgte vi og fandt frem til, at cirka 20 procent af de biler, vi havde til syn i vores 100 bilsynshaller, ikke kørte med vinterdæk. Hvert år har vi cirka 150.000 biler til syn i løbet af vinteren. Indtil videre ser det i år stadig ud til, at den tendens fortsætter blandt de biler, vi syner. Det seneste vejr, og det faktum at antallet af kollisioner og buleskader generelt stiger ved snefald, understreger, hvor vigtigt det er at køre med vinterdæk netop nu, råder adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Bilister forbereder sig på mere vinter

Dækimportør-Foreningen foretog sidste år en landsdækkende dækoptælling. På linje med undersøgelsen hos Applus Bilsyn viste den, at godt 81 procent af danske biler havde vinterdæk på.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125