23948sdkhjf

Euro NCAP stjerner med plads til forbedringer

Der er fem stjerner til alle fire biler i årets anden Euro NCAP-test, trods skærpede regler. Alligevel er der plads til forbedringer, mener FDM.
Med fire gange fem stjerner synes producenterne bag anden kvartals fire Euro NCAP-crashtestede biler allerede at være på forkant med de nye krav, som blandt andet betyder, at bilerne skal have en bedre fodgængerbeskyttelse end tidligere.

- Med de nye krav fra 2012 havde mange nok forventet, at de første test ville kaste færre stjerner af sig. Men med fem stjerner til alle fire biler ser det ud til, at bilfabrikkerne allerede har indstillet sig til de nye krav. Det betyder dog ikke, at der ikke er plads til forbedringer ved de fire bilers sikkerhed. Eksempelvis klarer Peugeots nye 208 kun lige fodgængertesten med 61 procent af det maksimale antal point, hvor kravet er 60 procent, hvis de fem stjerner skal i hus. Når det gælder resultaterne ved sidekollision og i pæletesten, er der bestemt også plads til forbedringer. Det samme gælder bilens hovedstøtter, siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.

Også den nye Hyundai i30 får fem stjerner, selvom den afslører plads til forbedringer. Både pæletesten og frontaltesten er tidligere set bedre bestået.

Både BMWs 3-serie og Mazdas CX-5 kan smykke sig med fem flotte stjerner. Sidstnævnte endda med en overraskende god fodgængersikkerhed, selvom den er en lille SUV.

- At alle fire biler, trods skønhedsfejl, får fem stjerner, viser, at det nytter at blive ved med at skærpe kravene over for producenterne, når det gælder bilers sikkerhed. Derfor vil Euro NCAP fortsætte med at hæve barren og på den måde tvinge bilproducenterne til at fortsætte udviklingen med at gøre biler mere sikre. Både i forhold til passagerer og medtrafikanter, siger Søren W. Rasmussen.

De fem stjerner udløser et sikkerhedsfradrag på op til 3.600 kroner, og da alle fire biler allerede er på det danske marked, må man forvente, at priserne nu falder, hvilket FDM naturligvis vil holde øje med.

Se alle resultaterne og videoer fra den seneste Euro NCAP test eller læs mere om Euro NCAP og på www.FDM.dk/crashtest
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094