23948sdkhjf

Esben og Chris har kurs mod DM

To mekanikerlærlinge på Skjern Tekniske Skole drager i morgen lørdag til regionsmesterskaberne i Aalborg
I morgen lørdag den 13. oktober repræsenterer mekanikerlærlingene Esben Moesgaard Clausen og Chris Bergmann Skjern Tekniske Skole ved regionsmesterskaberne på Auto College Aalborg. Her skal de forsøge at kvalificere sig til DM i Skills - i konkurrence med otte andre mekanikerlærlinge fra tekniske skoler i Aalborg, Frederikshavn, Holstebro og Thisted.

Sidste år ved regionskonkurrencen løb to elever fra Skjern Tekniske Skole med begge DM-pladserne, nemlig Jacob Søgaard fra Timring, der var i lære hos Uggerhøj i Herning, og Morten Lund fra Vorgod-Barde, der var i lære hos Bilcenteret i Videbæk.

Jacob Søgaard er siden blevet hædret med Metalindustriens Lærlingepris.

DM i Skills gennemføres i slutningen af januar i Århus med SkillsDenmark som arrangør.

Et krævende serviceeftersyn

Konkurrencen i Aalborg består af praktiske prøver, hvor lærlingene får indleveret en bil til serviceeftersyn, hvor "kunden" samtidig har gjort opmærksom på ting, der ikke er i orden. Det kan for eksempel være, at klimaanlægget ikke virker.

Desuden er der nogle skjulte fejl på bilen, i lighed med når FDM udfører test af kvaliteten på forskellige autoværksteder. Så det er en yderst virkelighedsnær og krævende konkurrence, som Esben Moesgaard Clausen og Chris Bergmann er blevet udtaget til at deltage i.

Regionsmesterskabet er det sidste nåleøje inden DM i Skills, som er et fælles Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser.

200 unge fagfolk fra 36 forskellige fag deltager - fra smede til frisører og fra detailslagtere til møbelsnedkere. Målet er at give eleverne mulighed for at demonstrere deres talenter og få skærpet deres i forvejen høje faglige niveau.

Esben Moesgaard Clausen er fra Vorgod-Barde og i lære hos Autogården Videbæk A/S, og Chris Bergmann er fra Grindsted og i lære Thorkilds Auto- & Karrosseriværksted ApS i Sønder Omme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078