23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

● Honda Civic er kåret som “Women’s World Car Of The Year 2012" ud af 300 biler, hvor 20 kvindelige dommere fra 11 lande i verden fordelte deres stemmer.

● Vi har på kloden nu passeret en milliard biler, mod 621 millioner personbiler og 288 millioner transportkøretøjer sidste år. I år ventes 80 millioner køretøjer produceret totalt, det højeste antal nogensinde ifølge Worldwatch Institute.

● USA’s energiministeriums forslag EV Everywhere stiller i udsigt, at elbiler og ladehybridbiler skal blive lige så billige som fossile biler inden for 10 år.

● Costa Rica indfører ti procent ethanol i al benzin inden 2013.

● 18 procent af alle personbiler og minibusser i Bolivia er nu konverteret til gasdrift, i alt cirka 200.000 køretøjer. 80 procent gasdrift er målet inden 2025.

● I bilproduktion går der nu 20 procent mindre vand til at lave en bil i forhold til 2005, energiforbruget er mindsket 3,4 procent, affaldet er 4,7 procent lavere og CO2-udslippet fra produktionen 10 procent mindre ifølge producentforeningen ACEA.

● 41 millioner biler i verden vil have stop-start-system i 2020, en tidobling i forhold til 2012, ifølge Pike Research.

● Ford skifter fra nikkelmetalhybrid til litium-ion batterier i næste generation hybridbiler, hvilket mindsker behovet for sjældne metaller med 225.000 kilogram årligt. Batterierne bliver tilmed 50 procent lettere til gavn for forbruget.

● Elbilproducenten Tesla har etableret 100 kW soldrevne superladere i Californien, og flere er på vej i Europa og Asien fra 2013 – strømmen er gratis.

● Forskere i Singapore har udviklet katalysatorer til brændselsceller af guld og kobber, hvilket forhøjer virkningsgraden, mindsker slitagen og sænker omkostningerne, hvilket bringer brændselscellebiler et skridt nærmere serieproduktion.

● Subaru har fået en japansk designpris for modellen XV.

● Oldtimer biler er meget sjældent involveret i trafikuheld, oplyses det i Tyskland.

● Fiat stopper produktionen i Pomigliano i to uger i slutningen af oktober.

● Bilproducenten Qoros fra Israel vil udstille på Geneve biludstillingen næste år i marts i samarbejde med Chery Automobile Co. Shanghai.

● Salget af biler steg i Tyrkiet i september med 15,8 procent til 69.629 enheder.

● Continental har udvidet produktionen med nye samlebåndslinier på fabrikken i Changchun, Kina. Der fremstilles blandt andet sensorer med mere.

● VW skal udvide antallet af forhandlere i USA med cirka 15 inden årets udgang. Der er herefter 615 VW-forhandlere i USA.

● Østrigske Magna Steyr mister arbejde for Mini. BMW, der ejer Mini, ser på produktion i Storbritannien (Oxford) og Holland (NedCar Born), når den næste model er klar.

● Fiat har udskudt planerne om en ny fabrik i russiske St. Petersburg til 5,5 milliarder kroner. Den europæiske overkapacitet er årsagen.

● Det trækker op til strejke hos VW i Bratislava. VW ledelsen har tilbudt medarbejderne halvdelen af det ønskede ekstra i lønningsposen.

● Den tyske regering påtænker at støtte elbiler frem til 2020, ifølge forbundskansler Angela Merkel, der spår en millioner EV køretøjer i Tyskland.

● Ferdinand Piëch udtaler, at han og VW fortsat er interesseret i at overtage Alfa Romeo, hvilket Fiat-Chrysler chefen Sergio Marchionne på det kraftigste afviser. Marchionne har i stedet udtalt, at Fiat-Chrysler interesserer sig for Suzuki, som har en aftale med VW.

● Skoda opfører et testcenter i hjembyen Mlada Boleslav til cirka 255 millioner kroner.

● Porsche lancerede en Panamera som plug-in i Paris, samt en ny V8 diesel til Cayenne-serien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079