23948sdkhjf

Opel investerer 82 milliarder kroner

Den nye Opel chef Karl-Friedrich Stracke har forleden skitseret lidt af fremtiden for det tyske mærke. Blandt andet skal der investeres omkring 82 milliarder kroner i en storstilet modeloffensiv frem til 2014, hvor Opel planlægger fem-seks nye modeller, og tre nye motorgenerationer.

Blandt nyhederne bliver en ny lille Opel, der skal hedde Adam efter grundlæggerens fornavn. Opel skal sælges i Australien, og det salg, man har startet i Kina, Rusland og Tyrkiet med succes, skal intensiveres.

Stracke udtalte blandt andet også, at kvaliteten skal forbedres på alle modeller. Den nye aftale med PSA, hvor Opel moderselskabet General Motors har købt syv procent af aktierne, skal udbygges til endnu mere end det først oplyste, hvor Opel skal fremstille Citroën og Peugeot.

Et skår i glæden er der altid, set med tyske fagforeningsbriller. Den nye Opel Astra, som er planlagt til lancering i 2015, skal ikke længere fremstiles i Tyskland, men derimod i engelske Ellesmere Port og i Polen.

GM-ledelsen diskuterer for tiden muligheden for at fremstille Chevrolet hos Opel som kompensation for den mistede Astra produktion, men det er ikke vedtaget endnu.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079