23948sdkhjf

Ribes ruder sættes i af eksperten

Montering af ruder i en moderne bil kræver specialviden, og derfor får værkstederne det i stigende grad gjort hos fagmanden. I Ribe er det Leifs Autoruder.
Leif Birk, indehaver af Leifs Autoruder, vil gerne citeres for, at montering og limning af ruder i dag er et så højt specialiseret arbejde, at det ikke altid bliver det bedste resultat, hvis det gøres af nogen, som ikke har værktøjet til det, eller som ikke er i besiddelse af den nødvendige erfaring.

- I dag passer forruderne meget snert ned i ruderammen. Har ruden været skiftet før, ser jeg tit, at man ikke har været tilstrækkelig opmærksom på det, og det betyder, at der er kommet lakskader i ruderammen. Og da der ofte ligger en liste over, ses det ikke, før rusten pibler ud under listen, og til den tid er det i reglen for sent. Et andet problem er løse ruder, og det forekommer tit, fordi der er blevet anvendt en forkert aktivator. Hvis det ikke er den rigtige, hærder rudelimen ikke ordentligt op. Typisk går der et stykke tid, inden ruden går løs, eller så bliver den utæt eller begge dele på én gang, understreger Leif Birk.

Aftaler med værkstederne

Foreløbigt har Leif Birk været i branchen over 20 år, hvoraf han de sidste seks år har været selvstændig. Udover de private kunder har Leif Birk aftaler med langt den største del af Ribes mange autoværksteder og forhandlere. Umiddelbart mener Leif Birk, at der i Ribe by er omkring 15 værksteder og forhandlere, og hertil skal der lægges et antal, som befinder sig i Ribes opland.

Udover værkstederne og forhandlerne har Leif Birk en fast aftale med busselskabet Tide, som kører i det meste af Vest- og Sønderjylland.

- Når det handler om busruder, er vi, på grund af størrelsen, nødt til at være mere end én om at sætte dem i. De er store, og så vejer de godt til, forklarer Leif Birk.

På personbils- og varevognssiden kan Leif Birk godt mærke, at der er kommet nye regler om skader på forruder. Synshallerne påtaler det nu, og hos Leifs Autoruder har givet sig udslag i, at der nu bliver skiftet flere ruder, end før de nye regler trådte i kraft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11