23948sdkhjf

Godt med nye ruderegler

Hos Lundberg Autoglas i Skive ser man fortrøstningsfuldt på fremtiden, selv om salget i øjeblikket generelt ligger under normen.
Før de nye ruderegler blev indført, vidste værkstederne godt, hvor det var lettest at få synet en bil med en kritisk rude. I dag er reglerne klare og helt tydelige, og derfor er der ikke længere synssteder, som godkender de mere tvivlsomme ruder.

- Vi har savnet klare regler, og nu hvor de er indført, er der ingen smutveje. Nu ser vi også, at specielt gulpladebilerne får nye ruder monteret inden syn, men det samme gælder også for personbilerne. Ingen får nu længere lov til at køre rundt med store revner og stenslag i forruden, siger Jørgen Lundberg, som er indehaver af Lundberg Autoglas.

Markedet reagerer øjeblikkeligt

De sidste år har der været et meget stort salg af specielt små biler, og tilsvarende er der også kommet et stort antal brugte biler ind. Men mange nye biler er ikke nødvendigvis ensbetydende med et øget salg af reservedele til de brugte, der er kommet ind.

- Erfaringsmæssigt ved vi, at en fjerdel af disse brugte biler har dårlige forruder, hvoraf nogle trænger til udskiftning. Men alligevel er det ikke alle ruderne i brugte biler, som rent faktisk bliver skiftet. Generelt har vi set en tilbagegang i salget af forruder på omkring 20 procent i september og oktober, og det er ikke kun her i landet, for sådan ser det ud overalt i Europa, udtaler Jørgen Lundberg og tilføjer:

- Men der er ikke noget, der er skidt uden, at det samtidig er godt for noget andet. De mange nye biler, som er solgt i de sidste år, kommer også i en alder, hvor de byttes ind, og selv om det primært har været tale om biler i den billige ende, så vil der stadig være efterspørgsel efter ruder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08