23948sdkhjf

CAD opruster på sociale medier

Brancheforeningen øger dialog med omverdenen og medlemmerne via Facebook og har intensiveret markedsføringen af tiltaget Findvæksted.dk.
I de frie værksteders forening CAD er man overbeviste om, at de sociale medier spiller en vigtig rolle for en serviceorganisation, der både henvender sig til forbrugere og erhvervslivet. Derfor har CAD oprustet på de sociale medier for også at opnå tættere kontakt til medlemmer og andre aktører i branchen. Cad.dk på Facebook har oplevet 15 procent flere unikke besøgende, hvilket vil sige 28.000 besøgende det sidste år, hvilket CAD betragter som ganske pænt.

CAD"s nye kommunikationsmedarbejder spiller en stor rolle i net-satsningen, der også omfatter Findværksted.dk på Facebook. Brancheorganisationen har valgt at etablere en åben side, hvor alle Facebook-brugere kan blive venner med CAD, samt en lukket gruppe, der udelukkende henvender sig til CAD-medlemmer om nyheder inden for branchen, arrangementer i lokalforeningerne samt som et "spørgeforum" indbyrdes mellem CAD-medlemmernene og sekretariatet.

CAD håber, at tilstedeværelsen på Facebook vil udbygge sammenholdet i foreningen og øge kommunikationen, både CAD-medlemmerne imellem, men også samspillet mellem sekretariatet og det enkelte CAD-medlem.

Flot fra start

Findværksted.dk gik online den 1. november 2011 og har fået en fin modtagelse blandt medlemmerne. I dag er 475 værksteder ud af CADs 1765 på siden, der skal ses som et alternativ til de mange udbudsportaler, som CAD tager afstand fra.

Ud over annoncering på Facebook er der i foråret kørt radiospot i lokalradioer, vist en videoreklame på Rådhuspladsen under Copenhagen Filmfestival samt på banner-reklame under to EM-kvalifikationskampe i kvindehåndbold. Fremtidige markedsføringstiltag er reklamefilm i landets biografer indtil jul samt i FDM"s blad Motor.

På Facebook "liker" pt 224 personer Findværksted.dk, idet Findværksted.dk her har en mere kundeorienteret tilgang med nyheder og dialog.

Senest er der udarbejdet en mobilløsning til Findværksted.dk, der guider brugeren til det rigtige værksted tæt på opholdsstedet.

Deler viden

På CAD intranet har der på et år været åbnet 168.000 sider. De meste besøgte emner på intranettet er Problemløseren, Søg og vis problemer, Nyttig viden om bilmærker, Tekniske hjemmesider, Handelspladsen, Lærlinge, Tjek restgæld i biler, Digitale servicebøger og Få penge til oprydning. Det største hit er Problemløseren, og interessen for at tilmelde sig til et bilmærke, bilmodel og anden teknisk viden er steget gevaldigt.

CAD har arbejdet på at skabe et endnu bedre system, og ideen med at medlemmerne kan tilmelde sig bilmodeller bærer frugt. 204 kontaktpersoner er tilmeldt på bilmærkerne og 148 på anden teknisk viden, som nu også tæller gaffeltrucks. De to største grupper er stadig motorstyring og elektrisk fejlfinding. I alt har CAD nu 401 kontaktpersoner mod sidste års 113 personer.

En tungvogns-gruppe er kommet til under "Forum" på intranettet, hvor gruppen internt udveksler ideer og hjælper hinanden, ligesom der kan søges på lastbilmærke og kompetencer indenfor eksempelvis aircondition. Deltagerne tilkendegiver positivt, at systemet fungerer godt og er enkelt at bruge.

Lokalforenings-sider

Et større projekt er søsat sammen med it-virksomheden Seek4cars, der tilbyder specifikke CAD – lokalforeningssider, regions-hjemmesider, samt individuelle hjemmesider til det enkelte værksted i samme designstandard som resten af CAD"s it-platforme. Formålet er at synliggøre CAD, lokalforeningerne under CAD og CAD-medlemmerne på internettet, og foreningen melder, at der fra start har af været stor søgning på at få etableret lokalforeningssider. 14 lokalforeninger er nu på plads, hvilket CAD kalder et flot resultat, da projektet først blev tilbudt i februar på formandsmødet.

Det er CAD"s mål, at alle lokalforeninger indenfor et par år etablerer egen hjemmeside, og at hver region også får egen hjemmeside. Indtil videre har kun CAD-Nord en sådan hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079