23948sdkhjf

Vækker de døde til live igen

Danske Inelco A/S har udviklet en serie usædvanligt effektive ladere i den designhædrede Keepower-serie.
I nordjyske Fjerritslev har den danske virksomhed Inelco A/S udviklet en serie batteri-ladere under navnet Keepower, der på flere områder er usædvanligt effektive, ligesom de også har vundet internationale designpriser. Alle de nye ladere er med såkaldt Restorage Mode, så de kan lade alle batterier op helt fra 0 Volt - altså når batterierne praktisk talt tidligere ville blive kasseret. Virksomheden fremhæver, at den nærmeste konkurrent kun kan gå ned til cirka 3-4 V.

- Det betyder, at vi kan få gang i selv ekstremt afladede batterier igen, hvor de normalt ville blive smidt ud. Samtidig har vores ladere en højfrekvent ladeteknologi med en effektivitet over 93 procent, hvilket er usædvanligt højt for sådanne ladere. Vore konkurrenter ligger på 85-88 procent. Det vil sige, at der kun er cirka 6-7 procent tab af den strøm, man trækker fra nettet, resten går til opladning, fortæller Inelcos direktør Søren Rødbro.

Laderne har et meget lille standby forbrug. I de tilfælde hvor laderne står koblet til batterier vinteren over er forbruget mindre end to mmA, og dermed overholder laderne fremtidige EU krav.

Derudover er Inelcos nye 90A 12V Keepower lader indrettet sådan, at brugeren kan tilpasse sin egen ladekurve til nøjagtig det batteri, der skal oplades. Laderen kan ved 24V give 45A.

97 procent eksport

En anden nyhed er en såkaldt lade-rack – altså hylde - som typisk bliver solgt til værksteder, der gerne vil organisere opladning af batterier. Hylden passer til alle Keepower ladere.

Virksomheden i Fjerritslev beskæftiger omkring 50 medarbejdere, hvoraf de 10 er i Danmark og arbejder med udvikling, logistik og salg, mens cirka 40 er ansat på Inelcos egen fabrik i Polen. 97 procent af firmaets produktion eksporteres typisk via store OEM kunder såsom Robert Bosch og Würth.

Inelco, der blev grundlagt i 1981, er ISO 9000 certificeret og producerer også varmeblæsere til industri, håndværk og landbrug.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079