23948sdkhjf

Volvo skal spare en milliard

Volvo lastvogne skal spare mindst en milliard kroner, hvilket forleden blev lagt frem af direktør Olof Persson. Lastvognsselskabet fyrer ikke medarbejdere, men indleder en ny strategi, fordi det koster for meget at fremstille de kendte Volvo lastbiler.

Olof Persson lancerede 20 nye mål, der skal være gennemført inden 2015. Blandt andet skal udviklingsomkostningerne reduceres til 11,5 milliarder kroner årligt, mod tidligere 12,6 milliarder kroner. Samtidig skal salgsomkostningerne reduceres med fem procent af nettoomsætningen.

- Det handler ikke om nedskæringer men om vækst på en smart måde. Vi sætter ikke i bakgear, men giver gas, hvor der er behov for det og træder på bremsen på andre områder, udtaler pressechef Kina Wileke.

Volvo koncernen for lastvogne fremstiller også busser og beskæftiger i alt 115.000 medarbejdere i 20 lande. I Sverige er der 30.000 ansatte, idet Volvo er landets største koncern. Volvo personbiler er ikke længere med i koncernen, men ejes nu af kinesiske Geely. Her har topchefen Stefan Jacoby netop haft et slagtilfælde. Han er sygemeldt de næste uger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079