23948sdkhjf

Dansk Auto Logik tager hul på de næste 50 år

Autotransportør er i fuld gang med at planlægge flere udvidelser.
Den 1. august kunne Danmarks største autotransportør fejre 50 års jubilæum. Jubilæet blev markeret for medarbejdere i maj måned, og for kunder og forretningsforbindelser den 1. og 2. august.

Samtidig med jubilæet trak stifteren Bent O. Jørgensen sig tilbage og overlod direktørposten endeligt til Kurt Rath, der har været ansat i firmaet i tre år.

- Jeg er meget bevidst om, at det bliver svært at efterfølge Bent O. Jørgensen, som med stor succes har drevet selskabet frem til det, vi står for i dag, og med markedets naturlige behov for at sikre og opretholde en effektiv konkurrence har vi nået den optimale størrelse i Danmark. Derfor må vi kigge på andre områder for at videreudvikle vores forretning, og dermed starte nye kapitler i virksomhedens historie, udtaler Kurt Rath.

Import og eksport

Allerede sidste år blev der åbnet en afdeling i Tyskland, som startskud til nye aktiviteter.

- Mange af vores kunder har et stort transportbehov mellem Danmark og Tyskland, og flere har efterlyst, at vi også hjælper dem med denne opgave. Vi har nu fået kørt afdelingen i Tyskland på plads, og vi har brugt en periode på at få etableret de nødvendige procedurer for at kunne levere samme service i denne afdeling, som vi er vant til at give vores kunder i den danske afdeling. Senest har vi ansat en kørselsleder, som har stor erfaring i planlægning af kørsler i Europa, fortæller Kurt Rath.

Dansk Auto Logik er velvidende om, at den nye Tysklandsafdeling vil opleve konkurrence fra polske og litauiske transportvirksomheder, som kører med betydeligt lavere omkostninger, end hvad der er gældende i Danmark. Men lave omkostninger hænger også tit sammen med lav kvalitet og service, og i dette tilfælde også besværlig kommunikation. Det har medført, at mange danske kunder efterspørger et bedre alternativ, oplyser DAL.

- Ved at kombinere vores store erfaring fra det danske marked med det effektive setup i den tyske afdeling forventer vi at kunne levere den ønskede kvalitet til den rigtige pris, siger Kurt Rath.

Kunderne er der allerede

En af de kunder, som længe har efterspurgt bedre løsninger, er P.B. Cartrading, der hvert år sælger mange biler til især Tyskland. P.B. Cartrading har i mange år benyttet Dansk Auto Logik til forskellige opgaver, og ser frem til at også de udenlandske opgaver kan håndteres af en og samme leverandør.

Direktør Thomas Bagge fra P.B. Cartrading udtaler ifølge en pressemeddelelse:

- Vi har prøvet mange løsninger lige fra østeuropæiske vognmænd til at have egen autotransporter. Alle løsningerne har været for tidskrævende for os, og derfor er vi glade for, at Dansk Auto Logik nu også kan løse opgaven. Vi kender Dansk Auto Logik rigtigt godt, idet vi gennem mange år har anvendt dem til transport i Danmark og til opbevaring af biler. Med kun én leverandør kan vi koncentrere os om at handle med biler, siger Thomas Bagge.

Pladskrævende og besparende

Den frie bevægelighed af varer over grænserne gør, at der fortsat forventes stor import og eksport af biler. Typisk kræver denne aktivitet meget fysisk plads hos forhandlerne, hvorfor der allerede nu er mange forhandlere og eksportører, der anvender Dansk Auto Logiks pladser i Vamdrup og Ringsted som oplagringspladser. Dansk Auto Logiks nye tiltag kommer derfor naturligt, idet mange biler allerede er parkeret på deres pladser.

Udvidelser

Ovennævnte aktiviteter, sammenholdt med et fortsat højt aktivitetsniveau på det danske marked, gør, at Dansk Auto Logik, som netop har taget hul på de næste 50 år af firmaets historie, er i fuld gang med at planlægge flere udvidelser. Der har i en periode været aktivitet til cirka fem ekstra chauffører, og pladsen i Ringsted har været fyldt op til bristepunktet. Pladsen er i dag på mere end 100.000 kvadratmeter og vil blive udvidet med yderligere 30.000 kvadratmeter asfalt, såfremt det nuværende aktivitetsniveau fortsætter efter sommerferien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078