23948sdkhjf

Generationsskifte på Migatronic

Peter Roed træder tilbage som adm. direktør efter 42 år på Migatronic, og fra den 1. oktober består direktionen af tre ledende medarbejdere med en 32-årig i spidsen.
Svejsemaskinefabrikken Migatronic A/S i Fjerritslev gennemfører den 1. oktober et ledelsesmæssigt generationsskifte. Peter Roed, der har været ansat i Migatronic siden november 1971, fratræder som adm. direktør og afløses på posten af den 32-årige udviklingschef Anders H. Jørgensen, som har været i virksomheden siden 2005.

I den nye ledelsesstruktur fortsætter økonomidirektør Niels Jørn Jakobsen som medlem af direktionen, som udvides med endnu et medlem: Den nuværende HR-chef, Martha Holme, med 25 års Migatronicerfaring, overtager den 1. oktober det overordnede ansvar for selskabets marketingafdeling og varetager funktionen som kommunikations- og HR- direktør.

Peter Roed, 69 år, blev som maskiningeniør ansat i Migatronic året efter, at den første svejsemaskine var produceret i et tidligere kyllingehus uden for Fjerritslev. I 1973 blev han medejer og er i dag hovedaktionær i Svejsemaskinefabrikken Migatronic A/S - Migatronic koncernens moderselskab. I forbindelse med sin fratræden som adm. direktør overtager Peter Roed posten som formand for selskabets bestyrelse. Freddy Frandsen fortsætter som næstformand, mens den hidtidige formand, Jens Viskinge Jensen bliver menigt bestyrelsesmedlem.

Tiden er inde

Om sin tilbagetræden som adm. direktør siger Peter Roed:

- Der er ikke noget dramatisk eller usædvanligt i det, men nu har jeg arbejdet med Migatronic i 42 år. Tiden er inde til, at nye og yngre kræfter kommer til at stå i spidsen for udviklingen, og vi er i den lykkelige situation, at vi i huset har nogle dygtige og erfarne mennesker, som er klar til at overtage ansvaret.

Den nye adm. direktør, Anders H. Jørgensen, har været udviklingschef på Migatronic siden 2007 og får nu som adm. direktør i moderselskabet ansvaret for den samlede koncern, der blandt andet består af en række internationale salgs- og produktionsselskaber og Migatronic Automation A/S. Om generationsskiftet siger han:

- Ledelsesskiftet er ikke et signal om et kursskifte, men om kontinuitet. Vi tre i direktionen kender Migatronics værdier og potentiale og overtager ansvaret på et tidspunkt, da koncernen med en omsætningsfremgang på 14 procent i det første halvår 2012 og et resultat på 3,2 millioner kroner før skat viser sin evne til at skabe positive resultater på et konkurrencepræget marked.

Direktionen som medejer

Bestyrelsen for Svejsemaskinefabrikken Migatronic A/S er af den overbevisning, at selskabets kontinuitet og fortsatte udvikling bedst sikres gennem et aktivt ejerskab. Derfor bliver de tre medlemmer af direktionen medejere samtidig med, at hovedaktionæren, Peter Roed, gennem posten som bestyrelsesformand fortsætter sit virke i selskabets ledelse.

Den nye direktion har etableret et investeringsselskab, som kommer til at eje 10 procent af Migatronics aktiekapital. Aktierne erhverves dels via en rettet emission, dels via køb af aktier fra Roed Invest ApS, der fortsat vil være hovedaktionær og bevarer aktiemajoriteten i Migatronic.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078