23948sdkhjf

Køge topper blandt problemforhandlere

Bilforhandlere, der ikke retter sig efter landets to klageinstanser, findes især i Køge for tiden. Det viser de to hjemmesider Firmatjek.dk under Forbrugerklagenævnet hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen samt Bilklage.dk under autobranchens eget nævn, Ankenævn for Biler. På de to hjemmesider er tre ud af i alt 26 udhængte bilforhandlere fra den midtsjællandske bilby.

Firmatjek.dk offentliggør hver måned erhvervsdrivende, der ikke lever op til de afgørelser, som Forbrugerklagenævnet kommer frem til. Det kan for eksempel være uenighed om en reparation på bilen, som Forbrugerklagenævnet bestemmer at værkstedet eller forhandleren skal betale.

Forbrugerklagenævnet er et uvildigt klagenævn, som behandler klager fra forbrugere over varer eller tjenesteydelser fra erhvervsdrivende. Hvis den erhvervsdrivende ikke følger afgørelsen inden for 30 dage, bliver virksomheden hængt ud på Firmatjek.dk

Autobranchen bliver for tiden kun overgået i antal sager inden for forbrugerelektronik.

Blandt de udhængte 23 bilforhandlere på Firmatjek.dk, der ikke har rettet ind i op til flere sager, er firmaerne Herlev Auto, Anders Bjerregaard i Horsens, Ilker Kabaktebe i Slagelse, JMJ Biler i Gredstedbro, L.K.Autocervice i Kbh NV, Køge Autocenter og Rene Redorf ApS Køge.

Kun tre forhandlere figurerer for tiden på Bilklage.dk; Carmax A/S i Silkeborg, Autoekspress ApS i Albertslund og Carsale ApS i Køge.

Alle medlemmer af Ankenævn for biler har forpligtet sig til at efterleve nævnets afgørelser. Offentliggørelse på internettet står på, indtil virksomheden efterlever afgørelsen, eller der bliver indledt en retssag om tvisten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141