23948sdkhjf

Bilbranchens direktør kører helt ind i bankerne

René Tønder Nielsen søger mand til mand-dialog med bankledelserne for at give indblik i vigtigheden af finansiering af autobranchen.
I et usædvanligt forsøg på at få den vigtige dialog med bankerne om bilforhandlernes muligheder, kører direktøren for brancheforeningen Bilbranchen, René Tønder Nielsen, netop nu land og rige rundt for at mødes med bankerne. Alle de store banker har mødt opfordringen positivt og åbnet døren for at høre, hvorfor pengekassen skal åbnes for landets bilforhandlere og værksteder, der i disse år kæmper for at få finansiering.

Bilbranchen ser frem til at sidde ansigt til ansigt med bankledelserne. René Tønder Nielsen medbringer blandt andet egne tal, der viser, at næsten hver anden virksomhed inden for autobranchen overvejer at gennemføre eller påbegynde et ejerskifte inden for de næste fem år. Og nødvendig finansiering fra bankerne er altafgørende for at kunne gennemføre ejerskiftet. Ellers vil tusinder af jobs være i fare.

- Vi har længe ville i dialog med bankerne, og nu tager vi affære. Jeg sætter mig bag rattet og kører rundt til de store banker for at tale om vigtigheden af autobranchen i den danske økonomi og for at opfordre dem til at imødekomme det store behov for finansiering, der er i branchen, siger René Tønder Nielsen.

Vigtig for dansk økonomi

Problemet med de forestående mange forestående virksomhedssalg er, at dem, der gerne vil overtage, ofte ikke kan få finansiering i bankerne. Bilbranchen frygter, at det kan koste lokale forhandlere og værksteder livet og betyde tab af tusinder af job.

- Jeg vil gerne give bankerne et større indblik i autobranchen, som er meget vigtig for det lokale erhvervsliv, men også for Danmark som helhed. Branchen har større betydning for dansk økonomi, end mange er klar over. Og vores branche er ikke – som mange andre – på vej til udlandet. Vi bliver i Danmark og sikrer jobmuligheder og vækst.

- Og netop derfor er det helt afgørende, at vi går i god dialog med bankerne om at hjælpe de lokale forhandlere og værksteder med finansiering. Vi kan give bankerne indgående kendskab til branchens struktur og muligheder, mens bankerne til gengæld kan hjælpe os til bedre at forberede vore medlemmer på mødet med banken. Vi kommer længst med en gensidig og konstruktiv tilgang, mener René Tønder Nielsen.

47.000 i autobranchen

I 2011 var cirka 47.000 beskæftigede i autobranchen, svarende til 1,77 procent af den totale beskæftigelse i Danmark. Heraf var godt 5500 selvstændige med medarbejdende ægtefælle. Omkring 24.000 af de beskæftigede arbejdede i bilhandlen (detail og engros) og cirka 23.000 arbejdede på eftermarkedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079