23948sdkhjf

Antallet af demobiler faldet med 60 procent

Markedet kommer til at mangle brugte biler i den kommende tid, fordi regeringsindgrebet har reduceret demobil-standen til blot 3000 på landsplan.
Regeringens indgreb mod demo- og leasingbiler 28. februar i år ser ud til at have haft effekt. Nybilforhandlerne har reageret ved at reducere mængden af demobiler, så antallet, med en kilometerstand på under 4000 kilometer, og med en alder på under otte måneder, er faldet fra 8000 til 3000, viser tal fra Bilbasen/Bilinfo.

- Vi kan konstatere, at antallet af demobiler er faldet markant, og det er med til at øge efterspørgslen på de øvrige brugtbiler, især modellerne fra Golf-klassen og opefter, siger Morten Heuing, administrerende direktør for BilBasen og Bilinfo.

Med reformen af registreringsafgiften i starten af året havde regeringen blandt andet fokus på at gøre reglerne for brug og salg af demobiler mere klare. Det er en lang række forhandleres opfattelse, at reglerne omkring demobiler fortsat ikke er helt afklarede, og brancheorganisationerne, med Bilbranchen og D.A.F. i spidsen, er i fortsat dialog med Skatteministeriet om en afklaring.

Direktør i Bilbranchen, René Tønder Nielsen, er enig i, at årsagen til et lavt antal demobiler skyldes loven L94, der havde som formål at gøre indregistrering af demobiler mindre attraktivt.

- Samtidig kan Skat’s efterhånden langvarige fokus på dette område, og dermed mange besøg ude hos forhandlerne, måske også have haft en dæmpende effekt, mener René Tønder Nielsen om baggrunden for det markante fald i antallet af demobiler hos forhandlerne.

Øget import på vej

Både Morten Heuing og René Tønder Nielsen kan se, at markedet kommer til at mangle brugte biler i den kommende tid.

- Branchen vil komme til at mangle brugte biler i firmabilsklassen. da demobiler, som fødekanal til de fremtidige to-tre år gamle firmabil-segment biler, for eksempel stationcars til familierne, vil tørre ind. Vi vil nok derfor i stedet opleve øget import af brugte biler i dette segment, mener René Tønder Nielsen.

DI Bilbranchen har, i samarbejde med BilBasen og Bilinfo, rettet henvendelse til Skat for at få et overblik. At der er gang i importen af brugtbiler viser antallet af forespørgsler på biler fra Bilinfo og ind på tyske Mobile.de’s database. Her har der været en støt stigende aktivitet over de seneste tre måneder.

Lavere statsindtægter

Mens priserne på brugte biler stiger i øjeblikket som konsekvens af det formindskede udbud i firmabilklassen, så falder statens indtægter som følge af at der bliver solgt færre demobiler.

Demobilerne har, uagtet at de, som oftest, er blevet indregistreret til mindstebeskatningsprisen, indbragt et væsentligt provenu, da der typisk er tale om biler i C-segmentet (firmabils-segmentet, red.) og, i mindre omfang, B-segmentet. Mange af disse biler vil, og bliver allerede, erstattet med salg af nye biler i A-segmentet, herunder især mikrobiler, hvor registreringsafgiften er meget lavere, forklarer René Tønder Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062