23948sdkhjf

Dansk elbil får brændselsceller på biomethanol

Den innovative elbil QBEAK fra Horsens kommer på markedet til september med brændselsceller, der øger rækkevidden til 800 kilometer.
Det folkelige gennembrud for elbiler kan måske komme fra Danmark, hvor den nye danske elbilproducent allerede i efteråret 2012 lancerer sin spændende, egenudviklede elbil QBEAK med brændselsceller. Dermed øges rækkevidden fra 300 til hele 800 kilometer for den kun tre meter lange og ultrafleksible bil med plads til seks personer og elmotorer i hjulene. Endnu er der ikke priser på QBEAK.

Projektet med de nytilkomne brændselsceller fra den danske specialist Serenergy kaldes MECc (Modular Energy Carrier concept) og er et projekt initieret af elbilproducenten ECOmove og ledet af elbil-klyngeorganisationen Insero E-Mobility.

Hovedformålet med MECc projektet er at udvikle en ren, simpel og konkurrencedygtig rækkeviddeforlænger til elbiler i form af brændselsceller fodret med det CO2-neutrale miljøbrændstof biomethanol, der kan udvindes af affald fra land- og skovbrug. Projektet er netop blevet tildelt støtte af det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrations Program, EUDP.

MECc projektet vil være det første til at præsentere en elbil med både konkurrencedygtig pris og

specifikationer tilpasset brugerens adfærd og behov, hvorfor markedspotentialet også vil være stort.

Samarbejdspartnerne slår på en række fordele ved at montere biomethanol-brændselsceller i den kommende elbil:

• En rækkevidde på mindst 800 kilometer per optankning – fire gange længere end andre gennemsnitlige elbiler.

• En genoptankningstid på mindre end tre minutter.

• Mulighed for at udnytte eksisterende energi-infrastruktur og –distributionssystemer, som giver en mere kosteffektiv brændstoføkonomi.

• Værdifuld overskudsvarme til kabineopvarmning/-afkøling med en kombineret effektivitet på over 80 procent.

• En længere batterilevetid grundet mere stabil drift af batteriet.

• Fleksibel og forbedret brugerkomfort.

• Lettere og mindre energi-genereringsmoduler.

MECc projektet starter op i september 2012 og løber over 2,5 år

Prisvindende projekt

ECOmove blev etableret i 2009 og er nu i den afsluttende godkendelsesfase af udviklingen af elbilen, QBEAK. ECOmove har gentænkt elbilkonceptet fra bunden og udviklet et innovativt transportmiddel på kun 425 kg uden energimoduler, der sætter nye standarder for design, fleksibel anvendelighed og bæredygtighed. Målet med QBEAK’en er at tilbyde en af de mest prisoverkommelige, individuelle, fleksible samt letkørte og parkeringsvenlige elbiler på markedet – alt dette uden at gå på kompromis med hverken sikkerhed eller pålidelighed. QBEAK får fleksible energimoduler, så ejeren selv kan vælge mellem 1-6 batterier alt efter kørselsbehov og pris. Målet med MECc projektet er, at tre af disse batterier kan erstattes med en brændselscelle rækkeviddeforlænger.

ECOmove har vundet flere priser som et resultat af deres innovative brug af materialer og det komplet nye koncept for e-mobilitet. Den seneste pris er “2012 European EV Early-Stage Investment Opportunity Award" tildelt af det international anerkendte forretningsresearch og konsulentfirma Frost & Sullivan.

Pålidelige celler

Serenergys brændselscelle-produkt har pålidelig cellestyring under selv ekstreme temperaturforhold.

Serenergy designer, producerer og markedsfører brændselscellegeneratorer og batteriopladere til professionelle brugere og systemintegratorer. Virksomheden blev grundlagt i 2006 af førende forskere fra Institut for Energiteknik på Aalborg Universitet og deres Serenus produktlinje er baseret på patenterede teknologiudviklinger, der leverer en yderst konkurrencedygtig ydelsesevne. Serenergy-produkter anvendes i en bred vifte af markeder og applikationer: backup power, kombineret varme- og energiproduktion, mobil energiproduktion og transportapplikationer.

Insero E-Mobility er en dansk klyngeorganisation, der arbejder med at bygge bro i mellem den danske og internationale elbilindustri. Virksomheden fokuserer på globale netværks- og matchmaking-aktiviteter gennem bl.a. events som konferencer, internationale studieture etc.

Mere på:

www.ecomove.dk

www.serenergy.com

www.insero.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109