23948sdkhjf

Fire piger med benzin i blodet

Mette, Jeanet, Helene og Maria er alle ansat i autobranchen. Pigerne har taget hul på det sidste år af deres uddannelse. De er handelselever med speciale i auto og har netop afsluttet deres sidste skoleperiode på Business College Syd - Handelskostskolen i Mommark.
Det sidste halve år op til deres afslutning på uddannelsen skal de fire piger - Mette, Jeanet, Helene og Maria - arbejde med et større salgsprojekt i samarbejde med virksomheden. Senere skal de dokumentere dette projekt og derefter retur til skolen en enkelt dag, hvor den endelige eksamen finder sted - og de forhåbentlig består den teoretiske del af uddannelsen. Uddannelsen til sælger, reservedelssælger eller kundemodtager er nemlig opbygget som en veksel-uddannelse, hvor pigerne i to år, sammen med resten af klassen, veksler mellem praktik og skoleophold.

Jeanet er 20 år gammel og arbejder hos Melfar Bil-center A/S i Middelfart, Fyn. Hun er handelselev på reservedelslageret med daglig kontakt til mekanikere og privatkunder. Udover biler, arbejder Jeanet også med rigtige hestekræfter, hun har nemlig en fuldblodshest, som hun bruger meget tid sammen med. I fremtiden forventer Jeanet at blive i autobranchen.

Helene på 19 år er reservedelselev hos Semler Retail i Aalborg, Nordjylland.

- Jeg har altid interesseret mig for biler, men interessen blev for alvor realiseret, da jeg startede som co-driver i klub-rally sammen med en kammerat, fortæller hun.

DHB er ifølge Helene en af årets største begivenheder, og hun møder trofast op år efter år. Søndagen bruger Helene på Energi Nord Arena, hvor yndlingsholdet AaB har hjemmebane.

Mette er elev i salgsafdelingen hos Autohuset Vestergaard, Vejle. Hun er 22 år og har en baggrund fra handelsskolen samt et års finansøkonom.

- Jeg har altid haft benzin i blodet og den helt store interesse for biler stammer helt tilbage fra barndommen. Det spændende ved at være bilsælger i autobranchen er, at der aldrig er to dage, der er ens. Der kommer stort set nye tiltag eller ordrer fra leverandørerne hver dag. De skal så videreformidles til kunderne, enten igennem PR eller mund til mund, forklarer Mette.

Maria er elev på reservedelslageret hos Peugeot Sorø-Ringsted ved Jens-Ole Kristiansen ApS. Maria er 23 år og har en baggrund fra detailbranchen. Maria har et år tilbage af sin læretid. Hun har altid godt kunne lide biler og elsker derfor sin hverdag med salg af reservedele og tilbehør til bilerne, værkstedet og de gode kollegaer.

- Det kan i starten godt være lidt svært at være pige i autobranchen, men med selvsikkerhed og lidt af den drengepige, jeg selv er, kan jeg godt give mekanikerne lidt modspil – det fungerer fint, påpeger Maria med et smil.

Skolen er mere end bare opgaver og powerpoints

Pigerne er enige om, at sammenholdet på Mommark mest af alt kan sammenlignes med en efterskole. Oftest bor pigerne sammen to og to, hvilket er med til at gøre deres venskab meget nært.

Skoledagen starter efter fælles morgenmad kl. 08.15 og slutter først kl. 17. Det er en lang dag – men ofte arbejder vi i grupper med forskellige projekter, så føles det ikke så slemt – påpeger de fire veninder.

Når skoledagen er forbi, står resten af aftenen på hygge, fodbold, bordtennis, kortspil, musik - eller bare afslapning.

- Det gode ved Mommark er, at man kommer væk fra en stressende hverdag, får løsnet lidt op - og får bevæget "latter-musklerne" rigtig meget, tilføjer Mette.

- Når man bor på skolen, har man nemmere ved at holde fokus på skoleopgaverne, end hvis man skulle hjem hver dag. Jeg skal for eksempel ikke tænke på at skulle til lave mad eller vaske tøj, udtaler Helene.

Maria er enig med de andre:

- Man lærer hinanden at kende på en helt anden måde. Skolen er rigtig god til at lave arrangementer, så man derigennem får et fællesskab med de andre uddannelseslinjer. For eksempel er torsdags-cafeen et kæmpe hit, hvor der kommer livemusik, og så starter den gode stemning for alvor, siger Maria, mens veninderne nikker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094