23948sdkhjf

Lak-opgør mod stavnsbinding

Vokseværk, optimisme og videndeling prægede Lakkæden Danmarks medlemsmøde den 1. maj på Fyn. Men formanden advarer imod skjulte dagsordner i branchen.
- Vi er nu igennem opstartsfasen, og i takt med at flere og flere lakeringsvirksomheder tilslutter sig kæden, øges vores muligheder ligeså hurtigt. Medlemmerne besluttede derfor også på mødet, at vi nu går over i en mere offensiv fase, hvor kædens synlighed skal øges, og der skal etableres tiltag, som direkte øger medlemmernes indtjening. Vi vil gå mere offensivt efter at informere vores kollegaer om de faldgruber, der kan være ved at tilslutte sig lukkede koncepter og samhandelsmodeller, hvor leverandører ønsker at stavnsbinde virksomheder ved også at stå for den kommercielle del. Der er tendenser og skjulte dagsordner, som trænger til at komme mere frem i dagens lys for at sikre, at vi som lakeringsvirksomheder og som branche udvikler os til en bæredygtig og selvstændig fremtid, udtaler bestyrelsesformand Torben Rasmussen efter medlemsmødet i Lakkæden Danmark den 1. maj på Fyn.

- En i øvrigt helt igennem vellykket dag, hvor kædens faste loyale samarbejdspartnere, kædens egne indlæg og indbudte gæster skabte et varieret og udbytterigt indhold for medlemmerne, vurderer Torben Rasmussen.

- Der er ingen tvivl om, at kædens medlemmer har en tro på fremtiden og en tro på, at vi sammen i Lakkæden Danmark kan mobilisere nye kompetencer, udvikle nye værktøjer og optimere vores forretninger økonomisk. Vi har i modsætning til nogle af vores kollegaer opbygget et fuldstændig gennemsigtigt kædekoncept, hvor større beslutninger træffes af medlemmerne i fællesskab, og hvor økonomien er tilgængelig for medlemmerne – også på noteniveau, tilføjer han.

Kædens faste samarbejdspartnere gennemførte alle indlæg med fokus på produktnyheder og systemer til procesoptimering.

- Vi har nu fået startet op på yderligere en proces omkring procesoptimering, og der hersker ingen tvivl om, at vi alle kan forbedre bundlinjen ved at ændre den måde, vi planlægger og gennemfører vores arbejdsprocesser. I den kommende tid vil alle medlemmer stifte bekendtskab med nye værktøjer, som kan hjælpe med det, ligesom vi vil gennemføre de første tiltag til benchmark mellem medlemmerne. Vi skal finde og arbejde med de rigtige nøgletal og ad den vej optimere og øge effektiviteten og styrke bundlinien, siger Torben Rasmussen.

Markant kædevækst

Medlemmerne kunne glæde sig over en vækst i antallet af medlemmer på næsten 15 procent i årets første fire måneder. Den positive udvikling forventes at fortsætte, idet bestyrelsen kunne orientere om, at den er i dialog med en række interesserede lakeringsvirksomheder.

- Vi mærker at det, at vi er en 100 procent frivillig kæde, tiltaler mange kolleger. Det vil sige kombination af både at kunne opnå en række markante fordele i et fællesskab og samtidig bevare sin frihed som selvstændig, forklarer formanden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094