23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

Honda har underskrevet en aftale omkring brændselscelleelbiler I de nordiske lande med regeringerne i Norge, Sverige, Island og Danmark.

Akzonobel har indgået en aftale med McLaren om levering af lakker til McLarens fremtidige bilprogram. Akzonobel er verdens største og førende i autolakeringer med hovedkvarter i Amsterdam og aktiviteter i mere end 80 lande.

Toyota fik et overskud i årets tredje kvartal på 13 procent. Det var primært hybridmodellerne, der trak det store læs.

VW har i årets første tre kvartaler solgt mere end fire millioner biler. Helt nøjagtig 4,21 millioner. Det er et plus på 10,6 procent.

BMW har leveret 1.334.502 biler af mærkerne BMW, Mini og Rolls-Royce. Det er et plus 8,3 procent.

Volkswagen har taget et nyt logistikcenter i brug i Wolfsburg.

TÜV Rheinland har taget et nyt dæktest-laboratorium i brug i Jakarta, Indonesien.

Det næste SEMA Show foregår i Las Vegas i dagene 30. oktober - 2. november. Flere af de kendte europæiske specialselskaber som Sonax med plejemidler og Eibach med specialfjedre, begge Tyskland, udstiller år efter år på den store udstilling.

Ferrari viser i Detroit i begyndelsen af januar en ny Enzo, elektrisk hybridsportsvogn, som disker op med 900 hk. Den får karbonfiber-chassis.

Russiske AvtoVAZ kommer ud med overskud i år, spår ledelsen. Selskabet bliver overtaget af Renault og Nissan i 2014.

Peugeot må skære produktionen af den nye 208 ned fra det budgetterede antal på 175.000 til 140.000. Flere fabrikker kører ugentligt med lavere produktion.

Fiat har udskudt planerne om en ny fabrik i russiske St. Petersburg til 5,5 milliarder kroner. Den europæiske overkapacitet er årsagen.

Det trækker op til strejke hos VW i Bratislava. VW-ledelsen har tilbudt medarbejderne halvdelen af det ønskede ekstra i lønningsposen.

Den tyske regering påtænker at støtte elbiler frem til 2020, ifølge forbundskansler Angela Merkel, der spår en millioner EV-køretøjer i Tyskland.

Ferdinand Piëch udtaler, at han og VW fortsat er interesseret i at overtage Alfa Romeo, hvilket Fiat-Chryslerchefen Sergio Marchionne på det kraftigste afviser. Marchionne har i stedet udtalt, at Fiat-Chrysler interesserer sig for Suzuki, som har en aftale med VW.

Skoda opfører et testcenter i hjembyen Mlada Boleslav til cirka 255 millioner kroner.

Porsche lancerede en Panamera som plug-in i Paris, samt en ny V8-diesel til Cayenne-serien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079