23948sdkhjf

Ketner konkurs

Det kendte og 108 år gamle firma Axel Ketner A/S, med hjemsted i Glostrup, er erklæret konkurs.
Den 1. november blev der i Sø- og Handelsretten afsagt konkursdekret over selskabet Axel Ketner A/S, skriver Danmarks Transport-Tidende.

Det konkursramte selskab i Glostrup er stiftet den 1. oktober 1988. Men koncernen har rødder tilbage til 1904 og er kendt inden for områderne auto-el, diesel, indsprøjtningssystemer, turboer, fartskrivere, fleet-management og professionelt lys- og lydudstyr til eksempelvis udrykningskøretøjer samt værkstedsindretning.

Axel Ketner A/S har i en årrække været en betydelig spiller på markedet for reservedele i OE kvalitet til autoreparatører i Danmark.

Ud over Glostrup er afdelingerne/specialværkstederne placeret i Århus, Holstebro og Aalborg.

Kurator er, ifølge oplysninger fra Sø- og Handelsretten, advokatselskabet Kromann Reumert. Det har ikke været muligt at træffe kurator. Det har heller ikke været muligt at træffe direktør Søren Ketner Fussing, da selskabet har sat telefonsvarer på sit hovednummer. Heller ikke for Motor-magasinet, ifølge hvis oplysninger kurator er advokat og partner Søren Aamann Jensen fra Kromann Reumert.

I det seneste regnskab, der er offentliggjort i juli måned i år, havde det konkursramte selskab et underskud på 16,381 millioner kroner og en negativ egenkapital på 7,608 millioner kroner.

Investor var på vej ind

Optimismen var ellers stor, da Motor-magasinet sidst i august besøgte Ketner i Glostrup.

- 2011 har været et oprydningsår - vi har tilpasset organisationen og justeret vores varelager, ligesom vi har indført nye regnskabsprincipper, der gjorde, at vi måtte afskrive store lagerværdier. 2011 blev et turbulent år. Men vi har fået likviditeten på plads, og i 2012 bør vi kunne lave et overskud på 1-2 millioner kroner. Virksomheden er i høj grad stadig i live, vi har det udmærket og er i gang med et ejerskifte, så jeg har stor tiltro til fremtiden, sagde adm. direktør Søren Ketner Fussing således til avisen.

Motor-magasinet skrev en artikel sidst i august, men den blev aldrig bragt, idet den i september og oktober afventede afklaring af, at han var på vej til at overtage virksomheden fra faderen Jan Fussing sammen med sin kone og en investor fra autobranchen.

Allerede den 1. maj 2011 satte den 43-årige økonomi-uddannede Søren Ketner Fussing sig i direktørstolen, efter at være indtrådt i bestyrelsen i februar samme år. I marts 2011 sagde den siddende direktør, Carsten Clemmensen, op, og i maj forlod den tidligere direktør, Lars Ketner (Søren Ketners storebroder), posten som bestyrelsesformand.

Siden blev staben hos Ketner skåret ned fra 55 til 44 ansatte og fik en fladere struktur, ligesom den gamle overetage med direktion og administration på Fabriksparken helt blev forladt og stod tom til udlejning, mens en del af den overflødige lagerplads blev lejet ud til andre firmaer.

Søren Ketner Fussing er gift med Rikke, som er administrationschef hos Ketner. Han er cand. merc. aud. og har arbejdet som revisor og controller i blandt andet kemibranchen. Han har været selvstændig i ni år og har beskæftiget sig med økonomi og regnskab samt ejendomsinvesteringer.

Allerede i foråret 2012 gik Ketner Outdoor A/S, som opererede inden for marine og fritidsområdet, konkurs.

- Det er meget beklagelig og trist, men Axel Ketner A/S er på ingen måde er påvirket af deres konkurs, og vi har i øvrigt intet haft med dem at gøre siden 1. november 2007, hvor Axel Ketner A/S blev købt fra Ketner Holding A/S. Der er tale om to juridisk selvstændige enheder, sagde Søren Ketner Fussing i august.

- Men personligt er jeg da ked af det - der er tale om et levn fra min morfar (Poul Ketner), tilføjede han.

Derimod betegnede han firmaet Ketner-Utsch, som Ketner ejer en tredjedel af, og som fra lokaler på Fabriksparken i Glostrup siden 2007 har fremstillet nummerplader til Skat, som en lille solstråle-historie. Firmaet beskæftiger 7-8 medarbejdere, og vandt opgaven til Skat i 2007-2012 - den er netop blevet forlænget frem til 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047