23948sdkhjf

Smalt flertal for kontrolsyn

Borgerlige partier siger nej til Trafikstyrelsens efterkontrol på firmaadressen.
Den samlede borgerlige opposition stemmer imod transportminister Henrik Dam Kristensens (S) forslag til ny synslov, fordi Trafikstyrelsen får ret til at foretage uanmeldt kontrolsyn af erhvervskøretøjer på firmaadressen op til fire uger efter synet.

Ved førstebehandlingen løftede Brian Mikkelsen (K) sagen op på niveau med grundlovens § 72 om boligens ukrænkelighed og krav om retskendelse. I stemmeforklaringen nøjes partiet og de tre øvrige oppositionspartier – Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance – med at erklære, at det er mest hensigtsmæssigt at foretage efterkontrollen på offentlig vej.

- Så er der ikke tvivl om, at der er sket en overtrædelse af såvel færdselsloven som udstyrsbekendtgørelser og/eller eventuelt lov om synsvirksomhed, erklærer Karsten Nonbo (V), Morten Marinus (DF), Leif Mikkelsen (LA) og Brian Mikkelsen.

Kun syn af syn

"Syn af køretøjer hos danske virksomheder vil øge uligheden og fremme anvendelsen af udenlandske køretøjer, hvor fejl og mangler måske endda er større," frygter de fire partier.

De hæfter sig ved, at efterkontrollen på firmaadressen alene drejer sig om kvaliteten af det seneste syn og ikke om andre forseelser. Henrik Dam Kristensen bekræfter nemlig i et svar til trafikudvalget, at kontrolsyn ikke vil blive anvendt som middel til at kunne udstede bødeforlæg.

Endelig er oppositionen utilfreds med, at Henrik Dam Kristensen ikke dokumenterer behovet for lovstramningen. Trafikstyrelsen har nemlig ikke statistiske oplysninger vedrørende fejl på nysynede køretøjer efter, at de har forladt synshallen.

Henning Hyllested (EL) står alene med modstanden mod, at Trafikstyrelsen kan tjene penge på data fra styrelsens registre.

Andenbehandlingen af lovforslaget foregik tirsdag den 15. maj, og tredjebehandlingen forventes at foregå den 29. maj.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.113