23948sdkhjf

Synsfirmaer kræver 130 kroner som fælles sat

Skatteministeren vil kun forhandle inden for det beløb på 10-15 millioner kroner, han ønsker at sikre statskassen.
Skatteministerens tilbud om ens godtgørelse for alle typer registreringer får en lunken modtagelse hos synsbranchen.

Det bliver kun et ja tak, hvis enhedsprisen bliver mindst 130 kroner. Imidlertid har skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) meddelt, at beløbet bliver langt mindre, hvis synshaller også skal have penge fra Skat for håndtering af nummerplader til forhandlere, der kunne anerkendes som nummerpladeoperatør.

- Forslaget om én enhedspris på 130 kroner er fastlagt ud fra en gennemsnitsbetragtning. Synsvirksomhederne kan ikke tiltræde en løsning, hvor gennemsnitsprisen er lavere end de 130 kroner, erklærer Applus, A-Inspektion, Danske Synsvirksomheder, Dansk Lokalsyn, FDM og PAVA i en kommentar til skatteudvalget. De seks firmaer og organisationer repræsenterer over 85 procent af branchen.

Enhedssats på 120 kroner

Det er nærmest hip som hap for skatteministeren, om det bliver den ene, den anden eller en tredje model, bare det ønskede afgiftsbeløb på 10-15 millioner kroner kommer i kassen.

Han tilbyder omkring 120 kroner som fælles sats for godtgørelsen, hvis der ikke ydes godtgørelse for virksomheder, der kan autoriseres som nummerpladeoperatører.

Det oprindelige lovforslag om nummerpladeoperatører lød på 200 kroner for registreringer for forhandlere og privatpersoner, som ikke kan autoriseres til at bestyre nummerplader. Afmeldingsgebyret er sat til 60 kroner.

Kunders gebyrstatus

Synsassistenter skal slå op i en liste for at se, om kunden giver ret til godtgørelse. Skat laver nemlig en liste over virksomheder, der kan autoriseres som nummerpladeoperatør. Denne liste revideres en eller to gange om året.

Hvis kunden ikke står på listen, skal synsvirksomheden for en sikkerhedsskyld spørge kunden, om dens årlige salg eller leasing af køretøjer ligger over bagatelgrænsen for at kunne blive autoriseret som nummerpladeoperatør.

Det er denne forskellige behandling af kunder, som synsvirksomhederne vil undgå med én sats for alle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125