23948sdkhjf

Det danske bilsalg faldt igen

Med 16 procent færre solgte personbiler i april faldt salget for anden måned i træk i forhold til rekordåret 2011. Leasingsalget drønede ned og var dermed kraftigt medvirkende til faldet i det samlede salg, der endte på 11.274 nye personbiler.

- Vi ser fortsat en meget tydelig effekt af det leasingindgreb, som blev lanceret tilbage i februar. Det førte til en meget kraftig vækst i antallet af solgte leasingbiler i februar, og siden har vi måttet notere et tilsvarende fald. De nye leasingregler er først kommet endeligt på plads i sidste uge. Det har betydet, at forbrugere, såvel som branchen, har forholdt sig noget afventende, inden nye leasingkontrakter er blevet indgået. Og det har været med til at påvirke salget i april negativt, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Han forventer en fornuftig og stabil udvikling i især privatsalget, når usikkerheden og forskydningerne efter leasingindgrebet har lagt sig.

Fladt varebilsalg

1621 nye varebiler i april var kun 20 mindre end de 1641, der kom på gaden i april 2011, svarende til et fald på én procent.

- Varebilssalget udvikler sig fladt i forhold til sidste år, og det underbygger vores forventninger om et stabilt marked. Der er lagt et nyt og fornuftigt leje efter krisen, og den udvikling vil vi se fortsætte i de kommende måneder, siger Bent Mikkelsen.

Lastbiler vækster

Indregistreringen af nye lastbiler dykkede til 274 mod 350 i april sidste år, svarende til et fald på 22 procent.

- Vi har set en kraftigt procentuel vækst 1. kvartal og nu et kraftigt dyk i april, men med få enheder kommer stigninger og fald til at se ganske voldsomme ud i procent. Årets første fire måneder er lidt over niveauet fra sidste år, og det passer godt med vores samlede forventninger til året som helhed, siger Bent Mikkelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078