23948sdkhjf

Solide fingeraftryk fra bilforhandlerne

Rimeligt år hos Danmarks Automobilforhandler Forening, som melder om fremgang over hele linjen. Vi bringer her et uddrag af formand Knud Nielsens beretning fra generalforsamlingen i tirsdags.
- Foreningsåret 2011/2012 har været endnu et rimeligt år i D.A.F. Der har været fremgang over hele linjen, og vi er kommet ud af 2012 med et positivt regnskab. I politisk sammenhæng har vi også fået sat solide fingeraftryk. Derudover har vi i Autobranchens Hus i Taa-strup fået en håndfuld nye kollegaer, indledte formand Knud Nielsen sin beretning, da Danmarks Automobilforhandler Forening tirsdag den 15. maj afholdt sin 76. generalforsamling på Tøystrup Gods ved Ringe på Fyn. 55 forhandlere var mødt frem for at fastlægge linjerne for det kommende foreningsår.

Særlig kampen mod Bilbasen vakte stor interesse og diskussionslyst fra medlemmerne, der over en bred kam opfordrede til at støtte op om Biltorvet og hele det arbejde, som AutoIT har søsat. Hvis Bilbasens monopol skal brydes, er det nødvendigt, at alle bilforhandlere støtter op om projektet. Og at dømme ud fra generalforsamlingen, lader det ikke til at blive et problem, lyder meldingen fra D.A.F.

- Sidste år stod jeg på talerstolen og talte om, at bilsalget måske ville slå ny rekord i 2011, og min forudsigelse holdt stik. Med lige knap 170.000 solgte personbiler er der aldrig før kørt så mange biler ud fra forhandlerne. Men økonomien har det stadig svært. Vi oplever lige for tiden, hvad økonomerne beskriver som et dobbelt dip. Det ses ved, at vi for nylig har haft en økonomisk god periode, men er nu igen inde i en dårlig periode. Der vil gå flere år, før økonomien er tilbage på samme niveau som før krisen, sagde Knud Nielsen og tilføjede:

- Den dårlige økonomi har selvfølgelig også sin effekt på bilsalget, som ikke vil kunne fortsætte i det høje gear, vi ellers har set igennem længere tid. Der er derfor ikke grund til stor jubel for forhandlerne. Det har aldrig været sværere at drive en bilforretning, og kravene bliver større og større.

Store tabere

I den omfattende beretning kom formanden desuden blandt andet ind på de nye reparationsgrænser samt "kampen" mod Tryg.

- Her har vi dog vundet første slag, da vi har fået kvalitet på dagsordenen. Udgangspunktet er nu, at taksatorrapporten skal udarbejdes i henhold til bilproducentens mærke-/modelspecifikke reparationsanvisninger, og at reparatøren skal råde over og følge seks konkrete punkter. Disse punkter har Trygs folk nu med i hånden, når de forhandler aftaler med jer. Og det er helt nyt og meget tilfredsstillende for os. Kampen er dog ikke vundet, da vi stadig slås med Tryg om priser og rabatter, sagde han.

Knud Nielsen hæftede sig også ved omlægningen af bilafgifterne, og det berømte lovforslag nr. 94 om nye beskatningsregler for leasing- og demobiler.

- Med indgrebet mod leasing- og demobiler troede skatteministeren, at der var sat en stopper for udbredelsen af leasingbiler. Det kom dog hurtigt frem, at leasingselskaberne ikke rigtig bliver påvirket af de nye regler. Dermed står forhandlerne tilbage som de store tabere af spillet, sagde han.

- Vi vil i den kommende tid fortsætte vores politiske indsats og håber også at få skatteministeren i tale. Vi holder vores gode forbindelser til embedsmænd i Skatteministeriet ved lige. Og håber, at denne indsats vil komme os til gavn, når detaljerne i de kommende bilafgifter skal skrives. Hvornår alt dette kommer til at ske er svært at sige. Jeg tror dog personligt, at vi kommer til at se et udspil fra regeringen inden for det næste års tid, vurderede Knud Nielsen.

Formanden kommenterede videre den betydelige politiske sejr for nylig, hvor D.A.F. i samarbejde med resten af branchen fik ændret synsloven, så der fortsat er strikse begrænsninger på, hvad synshallerne må foretage sig.

Om fusionsprocessen med FAI og SKAD, som skal ende med etableringen af én samlet organisation senest den 1. januar 2015 sagde han:

- Jeg kan med glæde berette, at processen går som planlagt og, at bestyrelserne i alle tre foreninger står samlet i bestræbelserne på at skabe én ny samlet slagkraftig organisation i autobranchen.

Behersket optimist

- Selv om bilsalget indtil videre har ligget på et nominelt ganske højt niveau, så tror jeg langt fra, vi kommer til at se et nyt rekordår i 2012. Mit aktuelle bud er, at vi kommer til at sælge cirka 130.000 nye personbiler. Hvorvidt det kommende år bliver godt eller skidt for os forhandlere, afhænger af, hvad regeringen gør med afgifterne. Ud fra hvad ordførerne har fortalt os, så tror jeg, der kommer et udspil inden for det kommende år. Personligt er min optimisme dog behersket. Det er jo ikke, fordi regeringspartierne står på tæerne af hinanden for at forbedre vilkårene for bilismen, fastslog Knud Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062