23948sdkhjf

Opel skal fremstille Citroën og Peugeot

Opel skal fremstille biler til Citroën og Peugeot. Den opsigtvækkende nyhed er et led i aftalen mellem General Motors og PSA. GM købte for nylig syv procent af PSA-aktierne, og nu begynder tingene at falde på plads til stor ærgrelse for de tyske fagforeninger, der måske må se jobs forsvinde.

GM's Opel-afdeling i Tyskland skal blandt andet udvikle og fremstille afløseren for Citroën C5, når den kommer om et par år. Produktionen flyttes til en GM-Opel fabrik, ifølge fabrikschefen Jean-Luc Perrard på Rennes-fabrikken, der fremstiller C5, C6 og Peugeot 508 i dag. Sidste år fremstillede fabrikken 182.300 biler. Perrard oplyser ikke, hvilken GM-Opel-fabrik, der får tildelt opgaven. Rennes-fabrikken beskæftiger i dag 5500 ansatte, mod 12.000 for tre år siden.

Opel-ledelsen afviser, at der bliver tale om fyringer, men det mener Der Spiegel og Allgemeine Zeitung. Det er samtidig meddelt, at Astraproduktionen slutter i Tyskland i 2015, hvor den flyttes til Ellesmereport, England, og Gliwice i Polen. Dertil kommer endnu en ny aftale mellem GM og PSA, der skal udvikle og fremstille den nye Zafira. Sidste år solgte Opel 72.064 Zafira'er, som var et minus på mere end 20 procent sammenlignet med året før. Det er samtidig oplyst i Tyskland og Frankrig, at Opel Corsa og Citroën C3 fremover bliver baseret på PSA-teknologi. Opel er under stort pres for at få økonomien til at hænge sammen. I årets første kvartal faldt Opel-Vauxhall-salget med 16 procent til 227.590 enheder i EU og EFTA-landene, mens totalsalget gik tilbage med syv procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08