23948sdkhjf

Clever og Dansk Supermarked sætter elbil-ladere op ved Bilka

Elbiloperatøren Clever udvider samarbejdet med Dansk Supermarked om hurtiglade-stationer til elbiler ved detailkoncernens butikker – nu skal der også etableres ladestationer ved alle landets Bilka varehuse, samt ved yderligere 16 Føtex-varehuse. Det betyder mange flere lademuligheder for landets elbilister.
Elbiloperatøren Clever, der står bag Danmarks første landsdækkende ladenetværk til elbiler, udvider nu med stormskridt sit landsdækkende ladenetværk.

Clever har netop indgået aftale med Dansk Supermarked om at sætte ladestandere op ved alle landets Bilka-varehuse – 18 styk i alt – samt ved yderligere cirka 16 Føtex-varehuse. Dermed bliver Clevers ladenetværk endnu mere finmasket til glæde for landets elbilister.

Samarbejdsaftale med potentiale

Aftalen er en udvidelse af den nuværende aftale, som Clever har med Dansk Supermarked – Clever har således allerede i dag hurtiglade-stationer ved 21 føtex-varehuse. Og netop placeringen ved varehusene har vist sig at være ideel, fortæller adm. direktør i Clever Lars Bording:

- Det giver god mening, at ladestanderne er placeret de steder, hvor man i forvejen kommer, og at man kan foretage nogle af sine daglige gøremål – for eksempel handle – mens bilen lader. Vi er derfor glade for, at vi nu har udvidet vores samarbejde med Dansk Supermarked. Det gør vores landsdækkende ladenetværk endnu bedre med de attraktive placeringer, som både Bilka og Føtex ligger på. Og det er glædeligt at se, at Dansk Supermarked – og herunder både Bilka og Føtex – er visionære og går foran ved nu at tilbyde opladning til de kunder, der kører i elbil.

Alle elbiler kan lade på Clevers ladenetværk

Ved enkelte varehuse vil der både blive sat hurtiglade-stationer og ladestandere op, så der bliver god mulighed for at lade, mens man handler. Hurtigopladning tager 20-30 minutter, afhængig af hvor stort batteriet er og hvor afladt det er, og på den tid kan man tanke el svarende til 80 procent af batterikapaciten, eller hvad der svarer til 100 km kørsel i de fleste moderne elbiler.

Alle elbiler kan lade på Clevers ladenetværk, idet det både består af ladestandere og hurtiglade-stationer. Hurtigopladning er den fortrukne teknologi til opladning af elbiler blandt de førende bilproducenter og er baseret på den nuværende defacto-standard kaldet CHAdeMo. Der lades med 50 kW jævnstrøm via et specielt stik fastmonteret på hurtiglade-stationen.

Clever samarbejder også med en række andre om etablering af ladestationer, blandt andet Steen & Strøm og forskellige forlystelser og en række kommuner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078